Fabrizio Moro, cântăreț italian – Mâine este o altă zi

Neavând nici un fel de simţ muzical, mă leg afectiv mai mult de cântece ale căror versuri chiar transmit ceva. Poate că acesta este motivul pentru care  m-am ataşat de Fabrizio Moro cântăreț italian şi de muzica lui (pe lângă faptul că arată bine), așa că plănuiesc ca, atunci când îl voi întâlni, să îi spun în italiană: sei il mio cantante preferito (ești cântărețul meu preferat). :))

Veţi observa că nu prea are succes în afara Italiei. Dar în ţara lui adună mii de oameni la concerte, în mare parte datorită mesajelor pe care cântecele lui le transmit. Cantautor axat pe pop rock, Fabrizio Moro atinge în melodiile sale subiecte sensibile.

Critică absolut tot ceea ce transformă viaţa oamenilor într-un haos: drogurile, de care el a scăpat cu greu; mafioţii care nu cunosc valoarea inestimabilă a vieţii, care trag înainte de a gândi; pe cei care deţin puterea, pe cei implicaţi în scandaluri politice (melodia Barabba i-a fost cenzurată şi refuzată la radio); incultura, principala cauză a înrobirii omului de către om, principala cauză a tuturor relelor cu care ne confruntăm.

Considerat de mulţi ca fiind rebel, Fabrizio Moro şi-a botezat băieţelul LIBERO, arătând astfel lumii întregi că iubeşte libertatea mai presus de orice. Este o temă des întâlnită în versurile lui, unde insistă pe ideea că suntem liberi să iubim, liberi să ne exprimăm, liberi să o luăm de la capăt când lucrurile nu merg bine.

S-a clasat pe locul III la Festivalul de la Sanremo în anul 2008, cu melodia de dragoste Eppure mi hai cambiato la vita. În inima mea a câştigat locul I din momentul în care am auzit prima dată melodia Libero.

Îi stiu toate cântecele pe de rost, dar nu mă pot decide pe care dintre ele să v-o recomand. Dacă vreţi să îi aflaţi părerea despre Berlusconi, ascultaţi Barabba. Cand sunteţi trişti, decepţionaţi şi aveţi nevoie de încurajări, daţi play pe melodia Domani.

Ascultând Sangue nelle vene, aflaţi despre dependenţa de droguri cu care se confruntă fratele lui, despre insistenţa care dărâmă ziduri, despre cei care nu fac în viaţă compromisuri. Este o melodie dedicată tuturor celor care ştiu că mâine este o altă zi.

Sunt întrebată des pe cine reprezintă poza de la profilul meu de facebook. Răspund cu plăcere că este fotografia lui Fabrizio Moro, cântăreţ care merită să fie promovat.

fabrizio moro cantaret italian

Fabrizio Moro, cântăreț italian – Mâine este o altă zi

Fabrizio Moro, cântăreț italian - Mâine este o altă zi