Zilele trecute vuia părticica de internet pe care o frecventez, din cauza supărării provocate de firma UPC, care a urmat modelul altor firme și a inclus în abonamentul tv o nouă opțiune, Extra Fotbal, fără să ceară acordul clienților beneficiari. Mai trăisem așa ceva și la romtelecom, așa că m-am înfierbântat pe dată. Ideea este că dumnealor bagă un nou program în grilă, îl oferă o lună gratuit, după care clientul ce nu dorește să beneficieze de serviciu și să plătească 10 lei în plus poate dezactiva opțiunea, sunând la numărul de telefon 0800 080 872 (număr gratuit), trimițând un sms cu codul de client la 1719 (număr cu tarif normal) sau accesând pagina de internet extra.upc.ro. În cazul în care clientul nu face acest lucru, UPC consideră că este de acord cu includerea în grilă a noului program tv și îl taxează ca atare.

De cum a intrat în casă Mihai al meu, ținând în mână fluturașul cu vestea cea mare, am răbufnit. Trebuie dezactivată opțiunea, altfel ne vor taxa cu 10 lei pentru un program de care nu avem nevoie. Ce program? mă întreabă el uimit, pentru că nu apucase să se uite pe hârtie. Habar nu am, ceva legat de fotbal (opțiunea Extra Fotbal), din câte am înțeles de la bloggeri. A parcurs rapid textul de pe fluturaș, a ridicat ochii spre mine și mi-a spus (puțin cam răstit și cam nepoliticos, după părerea mea de doamnă sensibilă :) ):

-Tu ești nebună? Cum să renunț la programul ăsta? Unde ai vrea să urmăresc meciurile din Liga I?

-Habar nu am, dar oamenii spuneau că luna aceasta nu este nici un meci important.

-Da, dar nici nu plătim nimic luna aceasta pentru program, așa că nu îți bate capul cu ceea ce spun alții pe net.

-Deci nu o dezactivăm? :-O

-Sigur că nu, după cum nu dezactivăm nici National Geographic sau Discovery. :-P

Na, să mă mai iau după ceea ce spune lumea pe net, de parcă toți am fi ca ei. Al meu vrea să vadă meciuri, așa că firma UPC i-a făcut o favoare. Asta nu înseamnă că mă pot împăca așa ușor cu ideea că metoda pe care au folosit-o este ok. Nu este ok să bagi cu forța programe noi, fie ele și Extra Fotbal, fără a cere acordul clientului. Cei care nu le doresc și nu își vor aminti să se dezaboneze de la ele, sunt buni de plată. Nu că suma ar fi mare, dar nu e ok să se întâmple lucrurile în această ordine.