Externalizare IT Outsourcing. Iata un tip de servicii de care tot mai multe firme au nevoie. Marile companii au inteles ca o buna functionare depinde, printre altele, de it outsourcing, si au apelat la cei care exact cu asa ceva se ocupa. De exemplu, firma Fixmypc.ro ofera celor interesati servicii externalizare it personalizate in functie de necesitatile si caracteristicile fiecarui client in parte, dar nu inainte de a face un audit IT. In baza raportului final, specialistii de la Fixmypc.ro recomanda apoi un anumit tip de contract de mentenanta si externalizare servicii it.

Poate ca ar fi trebuit sa incep totusi prin a spune, in cateva cuvinte, ce inseamna externalizare it (it outsourcing), pentru ca toata lumea sa fie lamurita. Aceste servicii externalizare it se refera la procesul prin care absolut toate functiile si partile departamentului de IT ale unei companii sunt directionate catre o alta companie sau catre departamentul extern al altei firme. Acest lucru permite firmei de mentenanta servicii IT sa preia toata responsabilitatea in ceea ce priveste functionarea optima a echipamentelor tehnologice informationale.

Responsabilitatile noului departament de externalizare it sunt multiple si complexe: administrare servere, servicii retelistica, service si reparatii, recuperare date HDD, consultanta si suport IT, securitate IT, inventariere, help desk. Pentru cei care se intreaba de ce ar trebui sa apeleze la o firma care se ocupa de servicii externalizare it, raspunsul este cat se poate de simplu:

“De ce sa optati pentru externalizare servicii IT / mentenanta IT?

Principalele motive pentru alegerea procesului de externalizare IT sunt lipsa resurselor umane (a unui departament de mentenanta IT competent) si optimizarea costurilor. Fie ca nu exista in companie personal calificat pentru a gestiona nevoile IT, fie ca angajarea unui nou membru nu este prevazuta in buget, solutia de outsourcing IT poate fi o alternativa demna de luat in seama.”

Orice companie care isi doreste sa beneficieze de conditii bune atunci cand vine vorba despre calculatoare si echipamente tehnice are nevoie de verificarea periodica a tuturor aparaturilor din dotare, dar si de solutionarea rapida a posibilelor probleme ce pot sa apara “pe parcurs in cadrul oricarui department existent in structura unui business.”.

externalizare-it

“De ce sa alegeti FIXMYPC pentru externalizarea serviciilor IT?

Serviciile de externalizare IT oferite de FIXMYPC asigura un raport corect intre calitate si pret, asigurand beneficii financiare pentru clientii sai.

FIXMYPC are acreditare ISO 9001 si 27001, asigura confidentialitatea, integritatea si disponibilitatea datelor prin implementarea unui sistem performant de management de securitate IT.