Văzusem la Nina că a făcut cândva un experiment de blogging interesant, apoi am dat şi la Kadia peste această încercare şi m-am decis: îmi voi testa puterea de a duce la bun sfârşit o asemenea muncă titanică. Este uşor impropriu să îl numesc experiment de blogging, căci nu am vrut să aflu prea multe, ci numai să mă joc într-o sâmbătă ce părea căzută în amorţeală, să găsesc articole având continut unic, interesant. Trecuse foarte mult timp de când nu mai lăsasem comentarii pe bloguri, aşa că mi-am făcut din asta un scop: să citesc şi să comentez cât pot de mult în 24 de ore, fără să renunţ totuşi la alte treburi.

Am vizitat o mulţime de bloggeri, vreo 62 în total, dintre care unii deţin mai multe bloguri. Am citit o mulţime de articole, în jur de 110, dacă le iau în calcul şi pe cele 4 unde nu am comentat. Au mai rămas câţiva prieteni de vizitat, dar nu m-au mai ţinut puterile, căci ameţisem de la atâtea noi subiecte şi informatii pe nenumărate teme, ca şi de la încercarea mea de a lăsa fiecăruia câte un comentariu, pe cât posibil la subiect.

Printre cunoştinţele mele din online sunt oamenii care scriu extrem de amuzant, sunt şi bloggeri care rămân mereu gravi. Am citit de la reţete de gemuri şi până la filozofii despre fericire, de la liste cu cărţi şi până la înscrieri în concursuri, de la bârfe despre cumpărătorii din magazine şi până la poveşti despre animale, de la bancuri şi până la advertoriale, de la nebunia din şcoala românească şi până la texte extrem de sensibile despre iubire.

Poate pentru că am făcut experimentul de blogging sâmbătă, poate din alte motive, la cele 106 comentarii am primit până acum în jur de vreo 10 răspunsuri, lucru care mi-a amintit că şi eu ar trebui să mai răspund din când în când cititorilor mei.

Din 110 articole, vreo 3-4 conţineau lepşe, câteva erau pentru joaca de vineri seara (la care eu am renunţat), unele îşi anunţau înscrierea în superblog, altele participau la miercurea fără cuvinte, lucru care m-a făcut să îmi spun că nu  le-a dispărut bloggerilor pofta de joacă. Asta mă face să întreb dacă cititorilor mei le-ar surâde ideea de a juca un joc nou, a cărui idee mă bântuie de mult. Voi reveni cu amănunte în ziua în care va fi totul pus la punct.

Din cele 110 articole, vreau să recomand cinci, dar într-un articol viitor (mă lungisem pe vreo 900 de cuvinte cu recomandările, aşa că l-am rupt în două).