Femeia este un animal ciudat, spun unele voci răuvoitoare şi mie îmi vine uneori să le dau dreptate. Ne-am străduit mereu să evoluăm, să ne depăşim condiţia, să fim egale cu bărbaţii. Am cerut nişte presupuse drepturi, pentru a putea discuta cu bărbatii pe picior de egalitate. Îndrăgostiţi de noi, intimidaţi de forţa noastră, mânaţi de anumite interese sau pur şi simplu pentru a scăpa de cicăleala la care ne pricepem bine, bărbaţii au acceptat să primim drept de vot, să ne ocupăm mai mult de carieră decât de familie, să le fim egale.
elefant.ro
Mereu nemulţumite de condiţia noastră, ne plângem acum că nu mai avem timp, că suntem mult prea ocupate, că nu mai suntem tratate ca nişte flori gingaşe, aşa cum am merita, uitând că noi am cerut asta, că noi ne-am dorit să ni se recunoască puterea şi competența. Cariera a devenit mai importantă decât familia.

Serviciul ne ocupă tot mai mult timp, iar noi plătim bani grei şi ne lăsam sufletul măcinat de griji, pentru ca puii noştri să fie îngrijiţi de femei străine, casa să ne fie curăţată de persoane în care rar avem încredere. Ne transformăm corpul doar pentru a fi în pas cu moda, pentru a ne minţi că suntem mai atrăgătoare.

Am adunat dovezi în sprijinul celor spune mai sus, pentru a nu fi acuzată de nimeni că mint sau exagerez. Vă reamintesc într-un scurt colaj ce a făcut evoluţia din femeie. Priviţi cu atenţie:

 

 

LA MULŢI ANI, FLOARE GINGAŞĂ! LA MULŢI ANI, FEMEIE! BUCURĂ-TE DE PRIMĂVARĂ, DE FAMILIE, DE VIAŢĂ!!!

By Vienela

22 thoughts on “Evoluţia unei flori gingaşe”
 1. Femeia n-a fost niciodata egala cu barbatul, dar nici nu cred ca asa trebuie. De fapt, nici oamenii in general, nu se nasc egali si nici nu vor fi vreodata. Altfel ar fi sinistru,grotesc sau de groaza!

 2. Bărbații au forțat evoluția femeii. Nemulțumiți că se pierde atâta forță de muncă, deseori abuzivi cu soțiile lor, au împins femeia spre ceea ce este ea astăzi. Din cele mai vechi timpuri, unele femei au avut soartă grea, fiind susținători ai familiei lor, pe când altele au fost privilegiate datorită aspectului fizic sau veniturilor familiei în care s-au născut.

  1. Pai cum mai, pana acum nu era vorba ca v-am infranat sa faceti cariera si v-am tinut la cratita? Eu tare as vrea sa-mi stea femeia acasa si sa faca ce voieste ea (inclusiv si mai ales mancare pentru mine, da, da, da!), dar cred ca mi-as lua un ghiveci si un dos de matura daca as zice-o cu voce tare :P

 3. Pai egalitate nu poate fi decat egalitate intru toate. Adica si avantaje si dezavantaje. Nici ca barbat nu-s toate unse cu miere, avem si noi o gramada de dezavantaje. Dar, ca de obicei, cand te uiti in ograda altuia, avantajele lui par mai grozave si dezavantajele lui mai mici :D.
  Sa ai toate avantajele unui barbat si toate ale unei femei nu se poate :D. Sau, ma rog, se poate, dar aia nu mai e egalitate. Cum zice frantuzul: nu se poate si cu unt si cu banii pentru unt.

 4. […] colectionara, g1b2i3, tu1074, daurel, stropisuflet, flavius, madionu, doru, mateescu, grădiniţa, vienela, zolty, blogatu, pandhoraa, arcadia, ines, anastasia, corina, danap, coltmuzica, nimicuri, diana, […]

 5. Super colajul, si narcisele! :)
  Eu ma intorc la serviciu, de luni :(( Sotul meu imi da libertatea si sa ma intorc si sa nu, cum vreau eu, dar singura am concluzionat ca asta e, n-am alta varianta, nu vreau sa traim cu stresul unui singur salariu (in caz ca se poate intampla ceva cu el) in conditiile astea economico-politice.
  Cum mai esti, te-ai mai repearat? Hai ca e primavara, bicicleala! :D

 6. Mi-a placut ideea acestui articol deoarece cred ca reprezinta o realitate. De asemenea cred ca si Cuvanta are dreptate in comentariul ei intr-o oarecare masura, deoarece pozitiile de leader cu adevarat importante se afla tot in mana barbatilor si ei dirijeaza intr-un anume fel cam ce e permisibil si cultural potrivit pt femei, inclusiv in industria pornografica contemporana, desi in aceasta industrie specifica lucratorii de sex feminin au venituri mai mari decat cei masculini, insa totusi se afla si intr-o competitie mai acerba si pe anumite regiuni in anumite situatii este posibil ca si ele sa capete o pozitie de leadership, dar e mai mult tot middle sau upper mangement dar nu e totusi de nivel real director. Nici macar in industria modei femeile din ziua de azi nu au pozitii deosebit de importante, si in nici un caz nu e ca la vremea d-nei Coco Chanel, desi pe anumite zone in publicistica si PR de mode si cultura si jurnalism s-au inaltat cateva ff puternice, de ex Oprah sau Martha Stewart, sau Ariana Huffington (desi ultimele 2 au avut “spate” masculin destul de semnificativ la debut, spre deosebire de Oprah, care intr-adevar pare a fi o mare exceptie cu adevarat singulara), insa si ele reprezinta inca exceptii, desi totodata poate si role-modeluri si deschizatoare de drum pt altele.

  Desigur ca una e sa fie cineva liber sa aleaga ce doreste sa faca, sa stea acasa sa se dedice activitatilor casnice si copiilor sau sa isi dirijeze energia pe cariera, dar eu sincer nu cred ca se pot face asa la nivel de superman perfect amandoua lucrurile si uite totusi cateva generatii de femei efectiv s-au straduit si unele poate ca au reusit, dar cu ce pret ? Pe de alta parte mi se pare ridicol sa impui unei persoane ce sa aleaga doar bazat asa pe trenduri social-politice, adica chiar femeile ele intre ele sa ajunga sa se certe daca e posibil sa fii si casnica perfecta si sa ai si o cariera de mare succes sau ca trebuie neaparat sa fii la cratita si nu la cariera, sau invers, etc. Eu nu cred ca absolut toate femeile au neaparat un talent sau o inclinatie speciala pt gatit sau crescut copii, asta mi se pare deja de nivel oarecum stereotipizant, cam la fel cum ai spune ca toti gay-ii sunt asa efeminati plus cu inclinatie si apreciere artistica rafinata fata de mode, arte, sau interior design, sau toti negrii au talent la muzica, dans, si atletism, ceea ce pur si simplu nu e adevarat, dar desigur forta reclamelor stereotipizate este deosebit de puternica si poate ca o fi ceva adevar si in zicala ca “nu iese fum fara foc”, adica asa poate e adevarat ca, de ex femeilor intr-adevar le-o placea in mod real sa spele vasele cu mana mai mult decat barbatilor, ca am si citit diverse comentarii pe bloguri ca la destul de multe pare sa le faca placere asa ceva ! Problema se pune la nivel de exploatare a acestor talente si cine tine cu adevarat painea si cutitul in mana cand e vorba de a distribui acele talente si inclinatii.

  Sper ca nu se va zice acuma ca totul e de fapt o mare conspiratie, posibil chiar gay, la fel cum a fost si cu demisia Papei Benedict al 16-lea !! Ha ! Ha ! De fapt, mai stii, de cand cu grecii aia antici filozofi care au pus bazele culturii vestic-europeene + nord-americane de azi, carora de fapt putin le pasa de femei si le ardea mai mult sa faca pe nebunii fata de diversi elevi de-ai lor in moduri gay…o fi si situatia democratica de azi de fapt un fel de conspiratie gay la urma urmei !! Noroc cu crestinismul ca le-a mai rezolvat organizat pe toate dupa aia, cu managementul si distributia muncii la nivel de institutia casatoriei serioase heterosexuale, pe urma Napoleon cu drepturile lui civile si de proprietate, nemtoaicele si danezele protestante cu comunismul egalitar si sufragiul la femei, (preluat desigur si de rusoaice, dupa cum am descoperit eu din surse documentare cu ocazia Zilei femeii, etc.) Oricum, in nici un caz nu se mai poate da vin ape vreo conspiratie de evrei, masoni sau chiar rusi (barbati, inclusiv Vladen) pt situatia femeilor din Romania de azi !!

  P.S. Salut si eu re-aparitia lui Vladen !

 7. fara sacrificii nimic nu merge cineva oricum trebuie sa faca si egalitatea nu are cum sa fie, da punem toate chestiile in balanta si facem in asa fel sa fim multumiti; alta mancare de peste :)

 8. Da…anul trecut scriam ceva in acelasi ton. Zilele astea n-am avut timp de nimic decat de o fotografie :)
  Egalitatea intre sexe e cam gresit inteleasa. Dar unora le convine…
  La multi ani, draga mea!

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.