Cândva, oamenii își hrăneau câinii cu “ce era prin casă”, de cele mai multe ori însemnând un rest de ciorbă, un boț de mămăligă, o coajă de pâine… Cât de sănătoase erau animalele, nu aș putea spune. Știu doar că astăzi toată lumea cumpără hrana uscata pentru caini sau boabe, cum spun cei mai mulți (inclusiv eu).

Medicul veterinar recomandă hrană uscată pentru câini, neapărat de la pet shop, pe internet toată lumea vorbește despre Royal Canin, pe la părculețul de câini aud că mulți le dau pliculețe cu hrană umedă și chiar unele suplimente (pentru blană lucioasă, pentru întărirea oaselor, pentru curățarea dinților, pentru cine mai știe ce). Pe la țară probabil mai există câini care se hrănesc cu resturile de la masa stăpânilor. Pentru cât timp, nu știu. Noi am mai cumpărat pentru cățelele soacrei mele câte un sac de boabe. Mai sunt și alții care procedează așa? Voi să îmi spuneți. 

Noi nu i-am dat câinelui niciodată Royal Canin, deși lumea spune că e foarte bun. Am apucat de la început să îl tratăm cu boabe de la o altă firmă și, văzând că îi merge bine, că e sănătos și voios, am continuat să cumpărăm de la pet shop acest sortiment. Uneori îi pun și lui câte o porție din supa mea, că doar e membru al familiei, nu?

Cât a fost soțul meu plecat, de teamă că nu mă voi descurca singură cu banii (v-am spus vreodată că sunt antitalent la gestionat bugetul familiei?), am ales să cumpăr, atât pentru câine, cât și pentru pisici, niște boabe mai ieftine, găsite printr-un supermarket.

Rezultatul a fost de-a dreptul dezastruos, însă nu am remarcat decât după mai bine de o lună. Cât m-a bombănit soțul meu la întoarcere și cât trag acum pentru a repara greșeala, vă voi spune într-un articol viitor (pe care îl promit de mult). Cert este că am învățat o lecție importantă: hrana uscată pentru animale se cumpără numai din pet shop și, dacă nu e Royal Canin, trebuie musai să evităm firmele no name.

Dacă dați clic pe primul link, ajungeți la un pet shop unde plata se poate face online sau ramburs, transportul este gratuit în București (la comenzi de peste 99 de lei), livrarea se face în 24-48 de ore. Puteți găsi acolo atât hrană pentru câini și pisici, cât și produse pentru îngrijire și accesorii diverse.