Skip to main content

Ești plină de aere

Se purta de parcă nu se întâmplase nimic, neștiind că ea era încă supărată din cauza glumelor din seara trecută. El nu le dăduse nici o importanță și uitase complet că le-ar fi făcut. S-a apropiat de ea, a prins-o de mijloc, a învârtit-o spre el și a vrut să o sărute. L-a respins ușor și i-a spus să o lase în pace, că vrea să facă o cafea. Tânăra femeie întinde mâna spre dulap, scoate punga de cafea și își anunță soțul că a fost înțepată pe undeva, că nu a stat în vid.

El o privește amuzat și îi spune că punga de cafea seamănă întotdeauna cu stăpâna. Și cum stăpâna este plină de aere, așa trebuie să fie și punga de cafea. Pe femeie o pufnește râsul, dar se abține, încercând să facă pe supărata. Pe sub ușa de la balcon intră un firicel de aer rece, care o face să se înfioare. Asta îi amintește de o mai veche discuție a lor, legată de instalarea în casă a unui aparat de aer condiționat, pentru verile incredibil de calde ale zonei în care aleseseră să locuiască.

El i-a spus atunci că nu cumpara aer conditionat, că este deja sătul de aerele ei. Veșnica lui glumă din studenție, când o considera cea mai încrezută fată din campus. De atunci trecuseră câțiva ani, însă el nu se potolea, enervând-o mereu cu aceeași glumă nesărată. Sau doar îl necăjea spunându-i că e nesărată? Cu toate astea, îi făcea mereu pe plac, indiferent ce i-ar fi cerut, indiferent cât de mult ar fi costat, indiferent dacă era ceva necesar sau era doar un moft.

Tânăra femeie nu ar fi recunoscut niciodată că și ei îi făcea plăcere să îl înțepe, să se joace cu el și să îl necăjească. Rar se întâmpla ca aceste discuții jucăușe să aibă loc în afara casei. Nimeni nu știa de joaca lor și asta le plăcea, le dădea impresia că au un secret doar al lor, ce trebuia să rămână închis între pereții casei, păzit poate de pisicuța abia adusă de la prietena femeii. Îi puseseră numele Aera, ca pentru a sublinia simbolul glumelor cu care se tachinau.

Aera era cea care îi trezea dimineața urcându-se peste ei în pat, gâdilându-i cu coada stufoasă și cerând prin miorlăieli repetate ca toata lumea să se ridice din pat. În timp ce soții se luptau pentru un loc în baie, Aera fugea până la bucătărie și înapoi. Pe parchetul crem, lăbuțele pisicuței se auzeau ca un lipăit în liniștea casei. Bărbatul profita de ocazie pentru a-i spune soției că Aera este în stare, ca și stăpâna casei, să scoată până și aerul din lemn, pentru a-l adăuga la colecția sa de aere.

Tânăra femeie își lua pisica în brațe, îi întorcea spatele soțului și se așeza pe canapea. Laptopul se încălzea de îndată, făcând-o pe Aera să caute locul cel mai apropiat de sursa căldurii. Asta o deranja și o amuza în același timp pe femeie. Ar fi avut de lucru, însă nu îi putea refuza pisicuței câteva clipe de fericire. Deși se tachinau mereu, toată lumea știa că sunt fericiți împreună, cu aerele lor cu tot.

Comments
 • Iuliana September 27, 2013 at 6:42 pm

  Delicioase aceste intepaturi conjugale 🙂

 • vavaly September 27, 2013 at 7:14 pm

  m am delectat cu povestea asta despre “aere”. aproape ca m a luat cu frig :))

 • Andra September 27, 2013 at 8:33 pm

  ce faaain. mi-a placut super mult povestea. e asa draguta <3<3<3

 • Blogu' Mamei Începătoare September 27, 2013 at 8:49 pm

  Frumoasă povestea. Dar, pentru că ai introdus şi pisica în cadru, e şi mai frumoasă! Asta pt că sunt o iubitoare de feline. Miau! 😉

 • Mihaela Dămăceanu September 28, 2013 at 5:20 am

  O pungă de cafea înţepată, care seamănă cu stăpâna cu aere. Mi-a plăcut şi m-a amuzat mult comparaţia aceasta, ce nu mi-ar fi trecut prin cap.

 • Radu September 28, 2013 at 5:45 am

  Asta îmi aduce aminte de o întâmplare din call-centerul companiei:
  “-Bună ziua doamna X. Mi-aţi spus să revin azi. Data trecută nu puteaţi vorbi pentru că trăgeaţi gaze!”
  Instantaneu, toată sala a izbucnit în hohote, biata fată s-a înroşit toată şi a întrebat cu voce stinsă:
  “-Dar ce, ce-am zis?”

 • javra September 28, 2013 at 9:37 pm

  Pe blogul tău nu ne plictisim niciodată.

 • zdwub September 29, 2013 at 10:56 am

  Aceste mici intepaturi, tachinari dau un farmec special relatiei 🙂

 • elly weiss October 2, 2013 at 12:35 pm

  Cred ca pisicuta n-ar fi fost incantata de aerul conditionat. Asa de mult iubesc pisicile caldura…si eu asa de bine le inteleg…nici n-ai idee. Sunt ca o pisica de aceea urasc vremea rece.
  Pana acum 10 minute al meu mi-a stat in poala. A cerut afara …dar asta dupa peste trei ore de leneveala pe langa noi.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.