Este durabilă relația cu partenerul cunoscut la muncă?

Punea Ioana acum câteva zile o întrebare referitoare la cuplurile de serviciu, la motivele pentru care oamenii îşi aleg partenerul de la locul de muncă, la durabilitatea acestor relaţii. Eu nu am învăţat nimic din greşelile altora, mi-am deschis inima, m-am îndrăgostit de un coleg de serviciu, cu care m-am măritat şi am făcut un copil. Credeți ca este durabilă relația cu partenerul cunoscut la muncă?

Una din marile greşeli ale vieţii mele. Nu pentru că m-am îndrăgostit de un coleg de serviciu, ci pentru că m-am îndrăgostit de omul nepotrivit. Doar fericirea de a-l avea pe Ionuţ m-a făcut să nu regret prea tare. Dar nu despre mine vă voi povesti astăzi, ci despre o doamnă pe care am cunoscut-o bine şi de la care ştiam că nu este indicat să amesteci serviciul cu dragostea.

Cât durează o relație cu o persoană cunoscută la serviciu?

S-a măritat cu unul dintre colegii de birou, un bărbat jovial, cu poftă de viaţă. O făcea fericită, o răsfăţa, o trata ca pe o zeiţă. Nici avantajele de la slujbă nu erau de lepădat. De când se măritase, colegii o priveau cu mai multă bunăvoinţă, cu mai mult respect, ştiind că are un aliat puternic în firmă.

Împlinirea a venit odată cu naşterea fetiţei. Totul mergea ca pe roate, bărbatul o iubea, copilul era frumos şi sănătos, viaţa se vedea în roz. Dar nu a durat prea mult. Ea a rămas acasă, să îşi crească bebeluşul, el mergea la muncă şi era tot mai rece, mai distant, mai nepăsător.

Certurile şi reproşurile nu au întârziat să apară, colegele de serviciu au avut grijă să o avertizeze că soţul ei umbla pe sub cu alte fuste, aşa că până la despărţire nu a mai fost decât un pas.

fuste dama ieftine

Fetiţa a crescut, doamna s-a întors la serviciu, dar nimic nu mai era ca înainte. Colegii o priveau pe sub sprâncene, iar fostul soţ, în continuare coleg de birou, îi făcea zile fripte. Îi plătea pensie alimentară, dar nu venea să vadă copilul și nu întreba de el. În schimb, îşi povestea în birou aventurile, iar mai târziu, când s-a recăsătorit, i-a sfâşiat inima povestind despre copilul pe care îl făcuse cu noua soţie. A îndurat mulţi ani acest chin pentru a-şi păstra serviciul.

Este durabilă relația cu partenerul cunoscut la muncă?

*

Comentariul lăsat de Vladen la articolul Este durabilă relația cu partenerul cunoscut la muncă? mi s-a părut atât de clar, încât am ales să îl postez aici.

Pai de ce sa nu privim lucrurile si din unghiul celalalt? :))) Daca una lucreaza cu barba-su’ poate sta “cu ochii pe butelie” si sa mature cu celelalte fete pe jos daca se dau la al ei :D.

Serios vorbind acum, daca vrei sa-ti inseli sotia, ocazii exista in fiecare moment. Indiferent daca lucrezi sau nu cu ea. Fete dispuse sunt peste tot, un gest sa faci. Si daca nu faci, nu-i bai, fac ele :)). Relatia profesionala cu jumatatea nu conteaza de loc in privinta asta. Decat ca da, lucrand cu ea, e probabil mai dificil si trebuie sa fii ceva mai atent cand mergi “cu colega”.

Cat despre lucratul impreuna dupa o potentiala despartire, pai eu vad asta o problema mai mult pentru femei, ele parundu-mi mai nostalgice. Un barbat in general se razbuna cand e ranit. De exemplu scotand ochii jumatatii abandonate (sau, mai ales, care l-a abandonat). In sensul ca ne afisam cu amanta, cu cat de bine ne e…etc..etc.. ca sa vada exa ce-a pierdut. Eu asa mi-am vazut prietenii procedand.

Altfel gasesc ca e cumva natural sa se indragosteasca oamenii la slujba, fiindca in ziua de azi cu colegii stai mai mult timp decat cu partenerul.

Alta chestie care mi se pare ciudata este intrasigenta asta de origine americano-hollywoodiana in legatura cu legaturile extraconjugale. Pai daca iubesti o femeie (sau barbat, dupa caz) cu adevarat, la modul in care nu-ti poti inchipui viata fara ea (el), sentimentele astea nu inceteaza brusc doar fiindca s-a culcat cu colegul (colega)! Mare branza! Ala e doar orgoliu personal ranit. Curiozitatea e normala si umana.

Daca cineva se supara pe o aventura punctuala extraconjugala pana la modul de a-si parasi partenerul, apoi eu zic ca respectivul oricum nu era cine stie ce indragostit. Fiindca cand iti pui orgoliul tau in fata dragostei pentru partener e clar ca pe tine te iubesti mai tare. Si atunci asta nu-i dragoste. E joaca si teatru (chiar daca prestat inocent).

Esti indragostit cu adevarat de cineva cand acel cineva e pe primul loc pe lista ta. Si tu urmezi undeva muuult mai jos.

Dacă articolul meu ți-a plăcut sau ți-a fost de folos, oferă-mi o cafea: