Convinsă fiind că nimeni, până la mine, nu a mai avut această idee, zilele trecute am decis să fac un reportaj cu camera ascunsă. Nu în clubul unde se adună băieţi bine îmbrăcaţi şi dornici de distracţie, nu în vreo cameră de cămin unde studente gureşe discută despre ultimele tendinţe în materie de fashion, nici la vreun magazin plin de veşminte elegante, ci într-o spalatorie haine din Bucureşti, locul în care lumea bună (omul ce doreşte să fie elegant în orice clipă) îşi trimite obiectele de îmbrăcăminte să fie curăţate de către profesionişti.

spalatoriehaine

Este ştiut faptul că eleganţa începe de la haine extrem de curate, însă nimeni nu s-a întrebat până acum ce părere au hainele despre acest slogan. Înarmat cu o cameră ascunsă într-un nasture, mi-am trimis sacoul albastru să observe şi înregistreze discuţiile ce ar fi avut loc în sectorul curatatorie non-chimica (gândit în primul rând pentru rufele delicate). Curăţarea non-chimică a hainelor este un procedeu bazat  pe tehnologia Lagoon by Electrolux, ce include apă şi detergenţi speciali, non-toxici şi bio-degradabili, utili pentru păstrarea strălucirii naturale a fibrelor, redând în acelaşi timp vitalitatea şi prospeţimea ţesăturilor, fără a afecta în vreun fel sănătatea omului sau mediul înconjurător. Rezultatele sunt spectaculoase. Petele dificile şi murdăria adânc infiltrată nu reprezintă o problemă pentru Express Cleaning, iar decolorarea hainelor sau deteriorarea ţesăturilor sunt noţiuni neîntâlnite în această spălătorie de haine.

abonamente-wet-cleaning-_idsc_5

Sacoul albastru s-a poziţionat strategic pe un umeraş, chiar la intrarea în zona de curăţătorie non-chimică. A observat cum au intrat, timide, două rochii vaporoase, ce fuseseră purtate probabil la o petrecere. Imediat după ele, o fustă îndrăzneaţă a călcat apăsat în spălătoriehaine.ro. Şi-a făcut ochii roată prin încăpere şi s-a oprit alături, la o mică bârfă. Camera ascunsă a înregistrat întreaga lor discuţie, iar eu m-am grăbit să vă dezvălui, prin intermediul blogului, secrete din culise:

-Vai de mine, fetelor, dar ce aţi păţit? Cum de sunteţi atât de murdare? a întrebat fusta, curioasă.

-Venim de la o aniversare. Pe mine a scăpat cafea chiar fata care mă purta, a răspuns jenată rochia roşie, iar pe prietena mea au aruncat invitaţii (nu ştiu dacă din greşeală sau intentionat) şampanie şi frişcă. Aşa ruşine nu am păţit nicicând!

Fusta cea îndrăzneaţă le-a privit încă o dată.

-Fetelor, nu vă îngrijoraţi. Sunteţi norocoase! Aţi nimerit într-o spălătorie pentru haine, adică în cel mai potrivit loc. Veţi pleca de aici curate şi proaspete precum bobocii de trandafir, veţi ajunge impecabile în sifonier, fără nici o cută sau pată şi veţi uita incidentul. Veţi ajunge să credeţi că aţi fost scufundate în izvorul tinereţii fără de bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte, căci tratamentul non-chimic delicat şi trecerea timpului nu vor lăsa urme neplăcute asupra voastră.

la soare 150x157

Mai grav este când oamenii nu îşi dau seama că eleganţa începe de la haine extrem de curate, iar haine extrem de curate nu există decât dacă trec prin procedeele de curăţătorie chimică sau non-chimică şi dacă se folosesc de serviciul călcare profesională, toate incluse în ofertele şi abonamentele lunare pe care Expressive Cleaning le propune clienţilor. Ştiţi câte surate stau triste în case, necurăţate de praf, pete, mirosuri şi alte urme de purtare sau sunt curătate intr-un mod superficial de cei/cele ce le poartă?

ironing generic 200x158

În acea clipă solemnă, sacoul meu albastru s-a prelins de pe umeraş, s-a strecurat nevăzut afară din spălătoria de haine şi a venit, val-vârtej, acasă.

-M-ai trimis într-un loc deosebit, din care fuste, rochii, pantaloni, bluze, paltoane, ba chiar şi draperii, huse şi covoare/carpete/mochete ies extrem de curate, de pufoase şi frumos mirositoare, ridicate de acasă şi livrate acasă în cel mai scurt timp posibil. Dar la mine te-ai gândit vreo clipă? Ştii că m-am simţit ca un copil băgat într-o cofetărie, silit să îi privească pe alţii cum mănâncă, deşi el nu este lăsat să guste prăjiturile?

Câte regrete m-au încercat în acea clipă! Ce lecţie importantă mi-au oferit scurtul reportaj şi strigătul de revoltă al sacoului albastru! Când eram domnişoară, îmi duceam toate hainele la spălătoria chimică (nu ţin minte ca pe atunci să fi existat şi curăţătorie non-chimică), căci doar acolo puteau fi curăţate perfect. Undeva, pe drumul vieţii, mi-am pierdut acest obicei, însă promit să repar răul făcut imaginii mele, articolelor mele vestimentare şi chiar casei mele. Uitasem că adevărata eleganţă începe de la haine extrem de curate!