A nimerit Ionuţ săptămâna aceasta la o prezentare a unui profesor, pe tema “Ei sunt aici”. Ei fiind, bine-nţeles, extratereştrii, fiinţele superioare despre care se bănuieşte că ne-au vizitat cândva şi au făcut minunile  pe care nu ni le putem explica astăzi. S-a vorbit despre OZN-uri, despre incidentul Roswell, despre Triunghiul Bermudelor, despre piramide, despre Zona 51, despre marile conspiraţii ale istoriei, despre tot ce ar fi putut avea legătură cu “ei”.

S-a întors acasă mai bogat, cu multe informaţii noi, dar şi puţin mai nedumerit, pentru că nu ştie ce să creadă. Profesorul, în care el are mare încredere, a venit cu lecţiile făcute, a răscolit anticariatele în căutarea unor cărţi vechi, care să ateste faptul că noi, oamenii acestei planete, nu am fi avut pregătirea şi posibilitatea de a face multe dintre “minunile inexplicabile ale lumii”, de-a lungul istoriei.

Eu, mereu sceptică atunci când vine vorba despre extratereştrii, i-am spus că nu voi crede că ne-au vizitat sau că sunt printre noi până când nu văd cu ochii mei un OZN sau o fiinţă venită din stele, fie ea şi monstruoasă. Copilul m-a întrebat ce părere am despre enigmele pe care mulţi nu şi le pot explica. Hop! Nu am o părere clară. Dacă alţii, mai deştepţi decât mine, nu o pot face, de ce m-aş da eu inteligentă?

Mă uit uneori la emisiunile care încearcă să ne convingă de existenţa “lor”, de faptul că noi, pământenii, nu am fi putut face ceea ce se spune că am făcut. Mă uit la emisiuni care încearcă să desluşească misterele Terrei. Nici una nu reuşeşte să îmi schimbe părerea. Cărţi nu mai citesc, că m-au ameţit. Fiecare aduce argumente care să îi susţina teoria, fiecare pare să aibă dreptate. Mai bine le explic în felul meu şi gata.

Şi despre fulgere au crezut oamenii mult timp că sunt trimise de zei, doar pentru că nu găseau altă explicaţie. Problema mea este legată strict de Triunghiul Bermudelor. Unde dispar toate cele care ajung pe acolo? Să vă lamuresc: are Ionuţ o pereche de bermude galbene, cu buzunare în forma de triunghi. Tot ce bagă în acele buzunare dispare la scurt timp, indiferent că este vorba despre stickul de memorie câştigat de Mihai, gumă de mestecat, bani, ţigări sau brichete. Unde dispar când dispar?