Ajunși pe litoralul Mării Negre, pentru a petrece un sejur sau un weekend, putem alege să ne cazăm într-una dintre stațiuni, după cum ne permite bugetul sau în stațiunea care ne place mai mult. Se spune că, prin infrastructura sa, plajă, apă și dotări, Eforie Nord este o stațiune pentru familiști cu copii. Aceasta face parte din orașul Eforie, din care mai face parte și sora sa, Eforie Sud. Localizarea acesteia este pe o limbă de nisip dintre Marea Neagră și Lacul Techirghiol, între Agigea și Eforie Sud, la 14 km de municipiul Constanța. Ca mărime, este a doua după Mamaia- Perla litoralului nostru.
Stațiunea poate primi în jur de 19000 de turiști în hoteluri si in vile particulare. Populația stațiunii este de aproximativ 9300 de locuitori, majoritatea angrenați în industria turismului, care este preponderent estival. Beneficiază de o plajă mare, de aproximativ 3 km lungime și o lățime până la 100 metri, cu intrare în mare lină, mărginită la nord de o faleză înaltă de circa 25/30 metri . Plaja este protejată de valuri cu șase diguri. De asemenea, stațiunea balneoclimaterică dispune și de spații verzi și zone împădurite destul de consistente, astfel încât zilele toride de vară sunt aici mai răcoroase.
În stațiunea Eforie Nord turismul recreativ se îmbină și cu cel balnear, deoarece în sud vestul acesteia se află Lacul Techirghiol, renumit pentru nămolul sapropelic folosit la împachetări calde și reci. Curele de tratament se pot face pe tot parcursul anului și aici se tratează afecțiuni reumatismale, tulburări ale sitemului circulator periferic, prin băi în apa de mare bogată în minerale și altele, în funcție de recomandările medicilor, dar și tratamente de înfrumusețare și întreținere. Trebuie să menționez că și aerosolii marini aduc beneficii în bolile aparatului respirator.
Clima este marină, cu veri calde și ierni blânde, datorită apelor Mării Negre. Această stațiune, aproape ca și celelalte de pe litoralul nostru, se află la o altitudine cuprinsă între 3 și 20 de metri. Pentru toți turiștii veniți aici, atât pentru tratament, cât și pentru odihnă, relaxare, există baze de agrement pentru practicarea sporturilor (tenis, fotbal, surfing, plimbări cu hidrobiciclete, banane gonflabile etc.), dar și baruri, terase, cluburi, cinematograf în aer liber. Din Eforie Nord se pot face excursii la cetatea Histria, turul stațiunilor de pe litoralul românesc și bulgăresc, precum și plimbări cu vaporul pe Marea Neagră. Dacă sunteți familiști, aveți copii, iubiți marea, sunteți patrioți și aveți și un buget potrivit, merită să încercați un sejur la Eforie Nord.
Am fost dar doar primavara, de 1 Mai. Era cam frig…