Astăzi (28 februarie 2015)… încep ziua în parfum de ghiocei, cu gândul la primăvara ce mai are un singur pas de făcut până ajunge la noi. I-am cam stricat plăcerea soţului meu, căci l-am zărit pe geam când venea cu florile, iar pisicuţele mi-au stricat mie plăcerea când le-am descoperit tăvălind câţiva ghiocei prin casă. Bine că nu au apucat să mănânce din ei…

Afară… s-a învelit aseară misterioasa lună într-un halo pe care mi-aş fi dorit să îl surprind cu ochii mei, dacă nu i-ar fi fost lene lui Mihai să mă însoţească. Sunt mulţumită că am văzut măcar poze, la o prietenă de pe facebook.

În grădină… nu am reuşit să ajung, dar sper să îmi fac una doar a mea, în imaginaţie. Ghiocei am deja. Aş mai vrea nişte iarbă pentru pisici, un cireş pentru la vară şi multe, multe micşunele. Hai, poate şi un brad, un zarzăr roşu, o tufă de iasomie, un heleşteu… :))

În casă… este deja prea cald, semn că natura se pregăteşte să îşi schimbe hainele şi să mă invite la petrecere, să văd cu ochii mei ce se întâmplă primăvara. Încă puţin şi cred că opresc centrala termică…

În bucătărie… am gătit ieri în familie. Avantaj eu-masterchef pe lângă ajutoarele pe care le-am avut şi de care am profitat punându-le să cureţe ceapa. :D

Sunt îmbrăcată cu… hăinuţe lejere. Am renunţat până şi la şosete, lăsând glezna fină să fie mângâiată de curenţii de aer şi de cozile pisicilor.

Ce muzică ascult acum… Locuinţa mea de vară e la ţară, Mircea Baniciu.

Ce cărți citesc zilele astea… îmi arunc câte o privire pe cartea scrisă de Tudor Chirilă. Mă opresc des, cu ochii în gol, căci fiecare rând îmi mai trezeşte câte o amintire sau un gând. Îl iubesc pe omul ăsta!

Ce mai meșteresc eu… mă joc mult în word, scriind diverse bălării. Din când în când încerc să mă dumiresc cum e mai bine să pregătesc galeria pentru proiectul meu de suflet. Nu uitaţi să îmi trimiteţi desenele copiilor voştri. Insignele sunt gata şi aşteaptă să ajungă la copilaşi. Amirale, îţi faci puţin timp şi pentru mine?

Un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… să intru doar seara în casă, când mă va lua frigul şi voi simţi că leşin de oboseală.

Am învățat… că pe acest pământ există două tipuri de oameni: cei în care te poţi încrede încă din clipa când îi cunoşti şi cei care te-ar trăda şi după 20 de ani de prietenie.

Sunt recunoscătoare… tuturor celor ce au dat like paginii mele de facebook sau şi-au invitat prietenii să facă acest lucru.

Mă gândesc… să îmi întreb băiatul dacă şi el a simţit aceeaşi jenă când a oferit primul mărţişor unei fete. Povestea scrisă de Alex m-a impresionat în mod plăcut…

Aștept/sper… să găsesc la biblioteca oraşului cartea recomandată de (Cu)legătorul de cuvinte, Şoareci şi oameni.

Un citat/proverb favorit

“Dar în zori încep cocoşii,
Păcătoşii,
Ca să facă iar scandal,
Să te saturi de viaţa
Şi dulceaţa
Traiului patriarhal!” G. Topârceanu

O fotografie preferată, împrumutată de la draga mea din Târgovişte…