E mare scandal la noi in casa si mi se pare normal sa fie asa. Mi se spune ca sunt rea, ca mereu am fost semisalbatica si ca mi-au lipsit bunele maniere. Asa, si? Cand vine vorba despre mine, despre lucrurile si casa mea, e normal sa fiu rea si nervoasa. Eu am nevoie nu doar de intimitate, ci si de spatiu suficient. Am nevoie de dragoste pentru a ma calma. In fiecare clipa a vietii vreau sa simt ca eu sunt stapana, ca doar eu sunt iubita si rasfatata. Da, sunt si egoista!

Acum, dupa ce ati aflat ce fire am, sa imi spuneti daca voi ati permite ca in casa voastra sa intre o domnisorica oarecare, sa se fataie pe unde vrea si sa faca ce vrea. Nu, eu chiar nu pot permite! Ma trec toate caldurile cand o vad cum ma priveste cu ochii ei mijiti printre gene, cum ma sfideaza cu fiecare respiratie. De la miezul noptii, de cand a intrat in casa mea, stau foarte incordata si ma invart fara rost pe aici. Profit de clipele in care nimeni nu ma observa pentru a-i da cate o lovitura, pentru a-i deranja somnul de frumusete.

Pentru ca da, chiar si asa invidioasa cum sunt, recunosc ca este frumoasa, foarte frumoasa. Cand i-am auzit glasul pitigaiat si strigatele de ajutor, am avut o presimtire urata. Daca va fi mai iubita ca mine? Daca, prin blandetea ei naturala, se va insinua in mintea si in inima celorlalti, facand ca eu sa trec pe locul doi? Degeaba incearca lumea sa ma convinga de contrariu. Nu cred si nu vreau sa risc! Trebuie sa scap de domnisoara asta de aici! Trebuie sa o alung inainte de a ma detrona! Daca ati fi putut vedea cum se facea ghem la gatul barbatului, cum il pupa fara rusine, de fata cu mine…

Au incercat sa ne imprieteneasca inca de aseara. Ori ei nu se pricep, ori eu sunt prea rea si domnisoara prea speriata, de nu au reusit. Cum suntem una langa cealalta, cum ne luam la paruiala. Domnisoara incepe sa planga, eu ma enervez si atac. Vai, si ce viata linistita aveam inainte ca ea sa apara! Singurul cu capul pe umeri este Ionut. Desi o place mult si el, este singurul care spune ca trebuie sa o alungam, daca vrem sa avem liniste in casa. Nici Vienela, nici sotul ei nu accepta ideea.

Asadar, in cazul in care va este mila de mine si vreti sa imi dati o mana de ajutor, va rog insistent sa imi oferiti sfaturi. Cum trebuie sa procedez pentru a ma imprieteni cu domnisoara? Cum sa o fac sa nu ma mai scuipe cand ma vede? Cum sa ma abtin sa nu ridic laba la ea? Ce este de facut pentru ca scandalul din casa noastra sa fie inabusit, iar viata de pisica sa continue linistita, fara paruieli si miorlaieli de sfarsit de lume?

Priviti domnisorica ce a adus scandal in casa si spuneti daca (si cum) as putea accepta acest tigrisor langa mine…

pisica tigrata

pisica tigrata

Oare este mai frumoasa decat mine?

pisica neagra cu ochi galbeni