E mare scandal la noi in casa

E mare scandal la noi in casa si mi se pare normal sa fie asa. Mi se spune ca sunt rea, ca mereu am fost semisalbatica si ca mi-au lipsit bunele maniere. Asa, si? Cand vine vorba despre mine, despre lucrurile si casa mea, e normal sa fiu rea si nervoasa. Eu am nevoie nu doar de intimitate, ci si de spatiu suficient. Am nevoie de dragoste pentru a ma calma. In fiecare clipa a vietii vreau sa simt ca eu sunt stapana, ca doar eu sunt iubita si rasfatata. Da, sunt si egoista!

Acum, dupa ce ati aflat ce fire am, sa imi spuneti daca voi ati permite ca in casa voastra sa intre o domnisorica oarecare, sa se fataie pe unde vrea si sa faca ce vrea. Nu, eu chiar nu pot permite! Ma trec toate caldurile cand o vad cum ma priveste cu ochii ei mijiti printre gene, cum ma sfideaza cu fiecare respiratie. De la miezul noptii, de cand a intrat in casa mea, stau foarte incordata si ma invart fara rost pe aici. Profit de clipele in care nimeni nu ma observa pentru a-i da cate o lovitura, pentru a-i deranja somnul de frumusete.

Pentru ca da, chiar si asa invidioasa cum sunt, recunosc ca este frumoasa, foarte frumoasa. Cand i-am auzit glasul pitigaiat si strigatele de ajutor, am avut o presimtire urata. Daca va fi mai iubita ca mine? Daca, prin blandetea ei naturala, se va insinua in mintea si in inima celorlalti, facand ca eu sa trec pe locul doi? Degeaba incearca lumea sa ma convinga de contrariu. Nu cred si nu vreau sa risc! Trebuie sa scap de domnisoara asta de aici! Trebuie sa o alung inainte de a ma detrona! Daca ati fi putut vedea cum se facea ghem la gatul barbatului, cum il pupa fara rusine, de fata cu mine…

Au incercat sa ne imprieteneasca inca de aseara. Ori ei nu se pricep, ori eu sunt prea rea si domnisoara prea speriata, de nu au reusit. Cum suntem una langa cealalta, cum ne luam la paruiala. Domnisoara incepe sa planga, eu ma enervez si atac. Vai, si ce viata linistita aveam inainte ca ea sa apara! Singurul cu capul pe umeri este Ionut. Desi o place mult si el, este singurul care spune ca trebuie sa o alungam, daca vrem sa avem liniste in casa. Nici Vienela, nici sotul ei nu accepta ideea.

Asadar, in cazul in care va este mila de mine si vreti sa imi dati o mana de ajutor, va rog insistent sa imi oferiti sfaturi. Cum trebuie sa procedez pentru a ma imprieteni cu domnisoara? Cum sa o fac sa nu ma mai scuipe cand ma vede? Cum sa ma abtin sa nu ridic laba la ea? Ce este de facut pentru ca scandalul din casa noastra sa fie inabusit, iar viata de pisica sa continue linistita, fara paruieli si miorlaieli de sfarsit de lume?

Priviti domnisorica ce a adus scandal in casa si spuneti daca (si cum) as putea accepta acest tigrisor langa mine…

pisica tigrata

pisica tigrata

Oare este mai frumoasa decat mine?

pisica neagra cu ochi galbeni

9 thoughts to “E mare scandal la noi in casa”

  1. E drăguţă pisica. Bănuiesc că-i mai mică decât cealaltă, stăpâna casei, cum ar veni. Manifestaţi-vă grija şi dragostea păentru ambele şi se vor împăca ele în scurt timp. Era bine ca împreună cu noua pisică să apară cu un aşternut nou, de care se frecase aceasta în prelabil. Astfel, părea că ea e aceea care acceptă o intrusă pe aşternutul ei.

  2. Nu vreau să fiu plicticos! e grozavă exprimarea indignării, crescută chiar cu nerv ; și mi-ai taiat macaroana să mi-o dai mestecată- pisica. Mai fericit e d-l Javră, inducându-i ideea unei a doua pisici, in afara Vienelei și a celei lăudate posesiv până aici. Mai ales că trei mâțe intr-o casă e Apocalipsă curată!

  3. Nicio sansa de imprietenire! Iti spun eu! Convinge-o pe Vienela sa-i gaseasca alti stapani, altfel e de rau! Daca Misu ar mai trai , ti-ar spune el cum e cu intrusii! Casa s-a transformat intr-un camp de razboi cu victime colaterale. Muscaturi groaznice de maini si picioare, drumuri la spital etc. In final s-a aplicat metoda primul venit, primul plecat ( desi trebuia sa plece ultimul venit). Deci, Miţi draga( sper ca nu ti-au schimbat numele) nu te lasa ! Altfel cine stie daca nu vei pati ce a patit Misu! :)

  4. Tigrisorul cel nou isi poate gasi un culcus in alta zona a camerei sau a casei daca nu este acceptata.
    Timpul le poate rezolva pe toate iar scandalul sa dispara. Trebuie gasite jocuri comune pentru socializare.

  5. Varianta simpla e s-o lasi sa doarma pe pragul de la intrare, pe din-afara bineinteles, vreo doua-trei nopti. Ori se satura ea de tine si pleaca, ori te obisnuiesti tu fara ea si n-o mai primesti. Si-apoi liniste si pace.

Părerea ta e importantă pentru mine