Skip to main content

Dulce sau fioroasă?

Mi s-a întâmplat de multe ori să aud oamenii spunând că nu iubesc pisicile, că nu le plac, că îi enervează. Uneori m-am mirat, alteori nu. Sunt sigură că cei ce afirmă că nu iubesc pisicile, nu au avut niciodată ocazia să mângâie una dintre aceste mici feline, una dintre aceste jucării vii, pline de personalitate, curaj şi curiozitate. Pe ei voi încerca să îi conving astăzi că toate pisicuţele sunt jucăuşe, drăgălaşe, curioase, inteligente şi răsfăţate.

Unele pisici se pricep chiar să picteze, ceea ce nu putem spune despre mulţi oameni.

pictez

Altele îngrijesc puietul din bălţi şi acvarii. Cu ce scop, nu am aflat încă, dar aştept răspuns de la voi…

pisica la acvariu

Am văzut pisicuţe care aveau în vene sânge de suricate.

prin venele mele trece sange de suricata

Am aflat că oamenii renunţă în număr tot mai mare la capcanele lipicioase pentru muşte, ce atârnau dizgraţios din tavan, renunţă şi la spray-urile pentru insecte şi lasă pisicilor plăcerea de a vâna micile zburătoare.

pisica si musca

 Iubitorii de pisici spun că aceste feline sunt jucăuşe şi dulci. Ceilalţi le dau dreptate în felul lor…

pisica vata de zahar

Unii ar vrea să aibă pisicuţe în casă, dar timpul şi spaţiul nu le permit, aşa că aleg varianta textilă.

pisicute haioase

Cei mereu nemulţumiţi, cei care nu ştiu să se bucure de micile plăceri ale vieţii, spun că pisica este un animal fioros, ce poate provoca răni adânci îndrăzneţilor.

pisica cactus

Plănuisem ca în această sâmbătă să diversific puţin meniul şi să mă folosesc de ceea ce am văzut într-o zi pe o stradă din oraşul meu. Mi-am tot spus că am timp până sâmbătă să ies din casă pentru a fotografia ceea ce zărisem în treacăt acum câteva zile. Nu a fost aşa. În fiecare zi s-a ivit ceva care să mă reţină în casă. Ieri am reuşit să îl conving pe Ionuţ să dea o fugă până acolo, să pozeze ceea ce doream. Mi-a ascultat rugămintea şi mi-a făcut pe plac, deşi era obosit, începea să se însereze şi locul respectiv era în celălalt capăt al oraşului.

Acum mă simt de parcă tocmai am intrat în bancul vechi, dar atât de actual: când fu Tică, nu fu Tache; când fu Tache, nu fu Tică; când fu Tache şi fu Tică, nu fu tuş la Găurică (acesta era numele librăriei). Când am văzut acea nepotrivire, nu am avut cu ce să o fotografiez. Când am avut lângă mine aparatul foto, nu am putut ajunge acolo. Acum, că s-a îndurat Ionuţ de mine, că a dat o fugă cu bicicleta până acolo şi a făcut o poză cu telefonul, nu găsesc cablul de date, să o pot descărca. Rămâne pe altădată.

24 thoughts to “Dulce sau fioroasă?”

 1. O postare despre pisici ma incanta nespus, pentru ca sunt iubitoare a lor! Votul meu din toata inima ( chiar daca nu mi l-a cerut nimeni) se duce catre pisica de cactus! Happy Weekend si tie!!

 2. din păcate, eu sunt una dintre peroanele care au alergie…
  din acest motiv nici nu prea reacţionez la acest gen de postări.
  dar pisicuţele din postarea ta sunt tare drăguţe, parcă le-aş smotoci puţin… :)
  Weekend cât ma plăcut!

 3. Şi eu iubesc pisicile. Din fotografii. Când eram copil mă jucam cu ele. Dacă erau ţinute în braţe de alţii. Ştiam că zgârie şi fac “buba”. De erau pui, îndrăzneam dă merg la ei pentru că fugeau de mine. În rest, ne ignoram reciproc.

 4. Toate sunt superbe si e putin spus. Stii cat sunt eu de indragostita de aceste mici vietati. Ai ales fotografii atat de frumoase care m-au cucerit :)
  Dintre ultimele trei “facaturi” ca sa zic asa, nici nu stiu sa aleg intre dulcea-fioroasa, intre delicatul grup de pisoiasi de panza si intre adevarata creatie din cactusi. Parca cea mai creativa idee e cea din cactusi. Like! ;)
  Frumos, frumos, frumos! Mai ales ca mi-e asa un dor de Tiger….
  Happy weekend, Vienela!

 5. Ador pisicile, dulci sau fioroase, indiferent de culoare sau rasă :)). Mi-a plăcut articolul, chiar mi-a înveselit ziua. Weekend plăcut!

 6. Am avut un motan care scotea plantele din acvariu :)) Cu pesttii nu avea treaba il interesau plantele pe care le scotea si mi le lasa in mijlocul casei. Fiind un mare amator de asparagis probabil spera ca si acele plante sa fie la fel de gustoase doar ca plantele de acvariu sunt amare :))

  WE placut!!!

  PS. Imi plac cainii mai mult dar le mangai cu placere si pe micutele felinele, mai ales acum cand m-am pricopsit cu una in casa :))

 7. Ce dragute sunt !
  Nici nu e asa greu sa alinti sau sa rasfeti o pisica, pentru ca sunt genul de animale care isi vor asuma singure privilegii, in cazul in care cineva indrazneste sa nu li le acorde!
  O seara frumoasa!

 8. Pisicile nici nu-mi plac, dar nici displac. Mi-a placut “javra” care le vede dragalase, credeam ca le vaneaza!

 9. Imi plac si mie pisicile, numai ca Ciobanescul meu nu prea e incantat de asta, si pentru ca el are colti mai mari ca ai mei, prefer sa nu ii aduc vreodata o pisica prin preajma, nu de alta dar sibur nu cred ca vreti sa vedeti un animal compostat…. :)

  Happy weekend ! :)

 10. Chiar azi ma uitam la un puiut de siameza , in vitrina unui magazin de animale…dormea…era atat de dragalas! :)
  Si mie imi plac pisicutele…in copilarie le adunam de pe strada si le aduceam acasa…. :)

 11. Si eu votez tot pentru pisicuta sub forma de cactus, nu am vazut ceva mai haios si mai inedit in viata mea. :)) Foarte tare.
  Weekend placut in continuare, Vienela. :)

Leave a Reply