Oțelul inoxidabil este un aliaj de oțel, crom și nichel, caracterizate printr-o rezistență ridicată la coroziune și oxidare. În prezent există mobilier HoReCa, aparate și ustensile de bucătărie profesionale create din oțel inoxidabil.

În acest fel, dacă ai un restaurant, hotel, bar, sală de mese sau orice alt tip de afacere HoReCa, poți găsi mobilier din oțel inoxidabil pentru afacerea ta de cea mai bună calitate.

Iată care sunt avantajele oțelului inoxidabil pentru utilizarea în bucătărie:

Menține igiena în bucătăria profesională

Spre deosebire de plastic și lemn, oțelul inoxidabil nu conține germeni sau bacterii care pot dăuna sănătății angajaților sau a clienților care intră în localul respectiv. Acest lucru se datorează suprafeței sale netede și lipsite de pori.

Mobilierul din oțel inoxidabil protejează mâncarea, datorită absenței germenilor care pot afecta negativ sănătatea consumatorilor. Acest lucru se întâmplă, în special, cu mesele din oțel inoxidabil și cu modelele de  dulap inox care sunt create anume pentru a oferi cel mai bun mediu de lucru și de păstrare a diverselor ustensile culinare.

Oferă rezistență la umiditate mai mare

Un alt avantaj al oțelului inoxidabil este că poate rezista la umiditate.

În general, mobilierul din lemn are tendința de a se descompune atunci când umiditatea îl afectează. Când se întâmplă acest lucru, mobilierul trebuie schimbat frecvent, deci generează doar cheltuieli.

Dulapuri de bucătărie din oțel inoxidabil nu au această problemă. În plus, acestea sunt rezistente la oxidare și pot să se mențină foarte mult într-o stare impecabilă necesitând doar o întreținere minimală. Același lucru este valabil și pentru ustensilele din oțel inoxidabil.

Oferă rezistența la căldură

La fel cum rezistă la umiditate, oțelul inoxidabil este de asemenea capabil să reziste foarte bine chiar și la căldură. În mod normal, spațiile profesionale gastronomice sunt locuri unde există temperaturi ridicate.

Din acest motiv, mobilierul din oțel inoxidabil este perfect pentru toate tipurile de medii. Nu sunt ideale doar pentru a fi suport pentru gătit (mesele și blaturile de lucru), ci și pentru așezarea alimentelor proaspete scoase din cuptor. Acest tip de material – inoxul nu poate lipsi așadar din nici o bucătărie profesională.

Durează mai mult chiar la o folosire intensivă

Deoarece mobilierul din oțel inoxidabil rezistă la căldură și umiditate, acestea garantează durabilitatea acestuia și îl puteți folosi în spațiiledumneavoastră mai mulți ani, fără a fi nevoie să schimbați sau să renovați bucătăria din cauza utilizării constante a mobilierului și ustensilelor.

În plus, impactul oțelului inoxidabil asupra mediului este relativ scăzut, în comparație cu ustensilele din plastic, de exemplu.

Oțelul inoxidabil poate fi ușor reciclat pentru a produce mai mult oțel, la nesfârșit.

Este ușor de curățat

Nu este nevoie de mult pentru curățarea ustensilelor din oțel inoxidabil. Este suficientă puțină apă și detergent. Un alt avantaj al oțelului inoxidabil este faptul că suportă și curățarea continuă, deoarece poate rezista la tot felul de variații de temperatură și materiale. Din acest motiv este ideal să fie utilizat în medii industriale și gastronomice.

Estetic arată bine în bucătărie

Inoxul arată excelent, sclipitor de-a dreptul. Suprafața din inox reflectă curățenia și calitatea, oferind un mediu de lucru plăcut.

La fel cum este important să aveți grijă de decorarea restaurantului dumneavoastră, este important să aveți grijă și de estetica bucătăriei. Cu mobilier și ustensile din oțel inoxidabil în funcție de nevoile dumneavoastră, puteți atinge acest scop și veți putea lucra cu instrumente ce necesită o întreținere redusă.

Dar avantajele din oțel inoxidabil sunt mult mai multe. Găsești la TC Romania Crown Cool  ustensile din oțel inoxidabil precum ar fi vase, tigăi și mobilierinclusiv mese, rafturi și dulapuri.