Nu a fost o iarnă grea. Şi, cu toate că în acest moment ninge uşor la Ploieşti, nici nu cred că vom mai avea motive să ne temem de frig, nămeţi, polei, înzăpeziri.  Nici mica turturică nu a dus-o rău în această iarnă. A găsit un adăpost călduros, şi-a făcut un cuibuşor şi ne-a privit blândă din înaltul … semaforului.

 

 

A trecut isteria din primii ani de după revoluţie, când magazinele second hand apăruseră ca ciupercile după ploaie, iar oamenii căutau acolo calitatea pe care nu o găsiseră în alte părţi. Şi tot cu ciuperci s-au ales şi cei care au îndrăznit să îşi cumpere încălţăminte din aceste magazine. Văzând că vânzările au scăzut drastic, patronii de second hand s-au reprofilat. Acum vând încălţămintea pe post de ghivece.

 

 

Prietenia dintre animale a fost de multe ori surprinsă în instantanee, dar până acum nimeni nu ştia că în zilele toride, elefanţii oferă duşuri binefăcătoare zebrelor înfiebântate.

 

 

De multe ori, în viaţă avem nevoie de un imbold pentru a trece la fapte, după ce gândurile au dospit bine. Dacă nici harta lipită pe tavanul dormitorului nu ne motivează să plecăm în călătoria vieţii, nu vad cine ar putea să o facă. Stai întins în pat, cu ochii pe hartă, pierdut în gânduri şi vezi cum prind viaţă oceanele, pământul şi comorile pe care le ascunde. Atunci simţi nevoia să te ridici, să îţi faci bagajul şi să pleci. Sau măcar să începi să strângi banii necesari.

 

 

Poate că nu ai prins perioada în care muzica se asculta la pick-up, dar îţi recomand să cauţi în podul bunicii, printre obiectele vechi. Discurile din care altădată răsunau vocile iubite ale unui Gică Petrescu, Dan Spătaru sau Angela Similea pot fi folosite pentru a face un suport simpatic, în care doamnele să îşi aşeze cerceii şi domnii cheile de la maşină. Bănuiesc că nu trebuie decât să le încălzeşti puţin la foc, pentru a le ondula.

 

 

Filozofia şi cultura chineză au dat lumii simbolurile mega ultra super cunoscute sub numele de yin yang. Nu a fost nevoie decât de puţină imaginaţie pentru ca dualitatea acestor concepte să fie transpusă în viaţa de zi cu zi, în cele mai neaşteptate obiecte. Ce spuneţi de această bibliotecă?

 

 

Să luăm o carte din bibliotecă, să ne aşezăm pe canapea şi să citim. Cum? Nu ştiţi la care canapea mă refer? Nu aţi aflat încă de Colosseum? Atunci priviţi imaginea!

 

 

Iar vouă să vă urez un sfârşit de săptămână senin şi cald!

Particip la jocul happy weekend, iniţiat de Elly. Astăzi, ediţia numărul 7 a anului 2013.