Ambele lepşe sunt pornite de la Daniel Botea, preluate de Drd.Emil Calinescu , trecute pe la Aura, care, ca de obicei, mi le-a dat şi mie.


            LEAPSA FACEBOOK


    Aveţi AICI şi un mic ghid foarte interesant despre tipologia utilizatorilor de Facebook. Mai jos sunt paginile în cadrul cărora puteţi găsi descrierile fiecărui tip de profil în micul ghid!

  • Pragmaticul – pag 16 în link-ul de mai sus
  • Militantul – pag 17
  • Conectorul – pag 18
  • Aprobatorul – pag 19
  • Auto-propagandistul – pag 20
  • Exploratorul – pag 21
1.Există un profil (sau mai multe) care te caracterizează?
   Mi-am facut cont pe Facebook acum vreo trei ani , dar nu cred că am intrat de 10 ori pe acolo până în iarna asta, când am început să postez poze cu flori, peisaje care îmi plăceau şi melodii de pe Youtube pe care le ascult. Nu ştiu dacă mă încadrez la vreunul dintre profiluri.
 
2.Ce alte tipologii de utilizatori Facebook credeţi că mai există?
   Cred că mai sunt “jucătorii”, cei care trimit non-stop invitaţii la nu stiu ce rahat de “…ville” şi care nu au nici o altă ocupaţie pe acolo.
 
3.Câţi prieteni FB aveţi?
   Am 190 de prieteni, din care cunosc personal vreo 20-25(vreo 6 dintre ei sunt rudele mele- 5 trecuţi separat, iar copilul meu amestecat printre prieteni, vrea să rămână anonim).
 
4.Din câte grupuri Facebook faci parte? Poţi să le enumeri?
   :)) Sunt înscrisă într-un singur grup, despre care am scris aici.
 
5.Ai vreun grup creat/administrat de tine?
   Nu am nici o altă legătură cu grupurile de pe FB.
 
 
            LEAPŞA BLOG-ROLL
 
 
1.Cât de des citiţi blogurile din blog-roll?
   Acum, că este copilul în vacanţă, nu am suficient timp pentru a citi tot ceea ce se postează nou, dar în general citesc postările imediat ce apar.
 
2.Pe câti dintre bloggerii din blog-roll i-aţi cunoscut şi în offline?
   Nu am cunoscut nici măcar unul până acum. Printre puţinii mei prieteni din offline nici unul nu are blog, nici unul nu se oboseşte să citească bloguri(excepţie face sora mea, care îmi citeşte toate postările). Dacă se pune, nepotul meu Gabi are un site, dar e destul de nou. Am în blogroll un ploieştean, waven.ro,dar nu-l cunosc personal.

 
3.Care este criteriul după care vă ghidaţi când treceţi un blog în blog-roll?
   Când intru pentru prima dată pe un blog citesc postarea care îmi iese în cale, iar dacă îmi place nu ezit să-l bag în blog-roll.
 
4.Este bine să ţii în blog-roll un blogger care nu mai scrie de mult timp pe blog?
   Habar n-am dacă e bine sau nu. Eu nu trec în blog-roll bloguri pe care nu s-a mai scris de mult timp, dar dacă ele sunt deja în lista mea le las acolo, nu mă deranjează cu nimic. Chiar am un blogger care era foarte activ, dar de vreo trei săptămâni nu mai dă nici un semn de viaţă.
 
5.Cât de des ar trebui să scrie un blogger ca să fie considerat un blogger bun pentru blog-roll-ul tău?
   Dacă scrie bine aş vrea să scrie şi foarte des, vezi aici, pentru că eu sunt un cititor înfocat de bloguri, dar nu cantitatea este criteriul după care aleg bloguri.
 
6.Care credeti că este dimensiunea optimă a blog-roll-ului?
   Aici iar nu am nici un fel de cunoştinţe, nu ştiu dacă există vreo limită. La unii văd liste kilometrice, alţii au 4-5 bloguri în blog-roll. Probabil pe măsură ce te ridici eşti mai selectiv, mai elimini din ele.