Doua facultati, dar degeaba

Cunosc o fata, ma rog, o femeie, dar o stiu de cand era fata. Imi placea de ea cand era micuta. Parea fragila, delicata, gata sa se sparga la cea mai mica atingere ca un bibelou de portelan. Era si foarte politicoasa, lucru demn de admirat. Aveam o parere buna despre ea, pe scurt. Ne-am imprietenit si pe facebook. Ma cam mira faptul ca posta tot felul de citate pe care te astepti mai degraba sa le vezi pe paginile celor cu doar cateva clase, nu pe pagina unei tinere cu facultatea terminata.

Astazi am descoperit ca a terminat si a doua facultate, insa degeaba. Continua sa posteze chestii expirate, care nu spun nimic nimanui. Pe mine s-a suparat dintr-un motiv atat de cretin, incat mi l-am amintit cu usurinta astazi si am ras iar.

Deci, noi ne cunoastem din viata reala. E mult mai mica de varsta decat mine, dar asta nu m-a impiedicat sa o admir pentru frumusetea ei, pentru gingasie si politete. Am pastrat pentru mine gandul ca poate nu este chiar ceea ce pare, tinand cont de postarile ei de pe facebook.

Intr-o zi, acum cativa ani, fata a dat share pe pagina ei de fb unei poze cu o pisicuta. Cum eu eram proaspata “mamica” de pisica, iar poza respectiva era chiar draguta, am dat, la randul meu, share.  Ei bine, la cateva minute dupa ce am facut asta, am avut o surpriza de proportii.

Fata mi-a lasat pe facebook, in privat, un mesaj uluitor. Suna cam asa: cum ti-ai permis sa imi iei pisica de pe pagina si sa o pui pe pagina ta? ti-am dat eu voie? cu mine ai terminat orice prietenie!!!!!!!!

Oameni buni, am ramas masca. Adica fata asta a terminat orice “prietenie” cu mine, inclusiv in viata reala, pentru ca am distribuit pe facebook o poza pe care ea, la randul ei, o distribuise de la altcineva. Si are doua facultati… Ce pretentii mai putem avea de la oamenii cu mai putina scoala?