Skip to main content

Două bileţele şi o decizie

Pentru colegii de birou era o zi normală. O zi în care lucrau la schiţele începute de o săptămână, pregăteau acte pentru clienţi, îşi beau cafelele, îşi fumau ţigările şi bârfeau pe toată lumea, de la colegul care pleca la baie şi până la juraţii de la MasterChef. Nu iertau pe nimeni, pentru că nici ei nu erau iertaţi.

Doar Angela rămânea tăcută, atentă la acte şi la gândurile ei. Ştia că este o stare normală. În fiecare an păţea la fel. Ziua de dinaintea concediului era oribilă. Nu avea chef de nimic şi se uita din minut în minut la ceas. Doamne, cât de greu trece timpul! Nu avea nici un plan pentru acest concediu. Ştia doar că trebuie să se odihnească. Poate va ieşi la un film, la cumpărături, în scurte vizite pe la prieteni. Atat!

Era nerăbdătoare să afle la ce se referise soţul ei atunci când îi spusese “diseară, când te vei întoarce de la serviciu, te va aştepta o surpriză pe măsuţa de la intrare”. El îi făcea des cadouri, fără să aştepte ocazii speciale. Probabil şi de data aceasta va fi o bijuterie drăguţă sau o carte interesantă. Spera doar să nu fie un abonament la kangoo jumps, aşa cum se întâmplase acum două luni, când s-a văzut nevoită să dea mai departe cadoul unei prietene, pentru că ea nu se simţea în stare să ţopăie la ore târzii.

Angela intră zâmbind în casă. Pe măsuţa de la intrare…  un buchet de flori. Atât? Soţul ei o îmbrăţişează tandru şi o invită în bucătărie. Pe masă, un castron în care stau cuminţi două bileţele împăturite cu grijă.

-Iubito, îţi pot face doar o surpriză, dar nu mă pot decide. M-am gândit, am încercat să mă sfătuiesc cu mama ta şi am ajuns la concluzia că tu eşti cea care trebuie să ia o hotărâre. Poţi trage unul dintre bileţele, la întâmplare sau le poţi citi pe amândouă, după care să iei decizia.

Angela scoate ambele bileţele. Pe primul era scris “ne putem bălăci câteva zile într-o piscină la malul mării, în care staţiune doreşti tu”, iar pe al doilea scria “putem căuta cabine de dus cu livrare gratuita, să ne bălăcim în casa noastră”. Pentru ce credeţi că a optat Angela?

Comments
 • Florin Răvdan March 21, 2013 at 2:49 pm

  pe a doua 😀

 • Probiu March 21, 2013 at 2:58 pm

  :))) 2 fireste :))

 • javra March 21, 2013 at 3:02 pm

  Pe timpul ăsta, te odihneşti acasă.
  Vezi cum îi dai tu idei soţului tău?

 • Iuliana March 21, 2013 at 3:14 pm

  Eu cred ca as alege sa ma balacesc pe malul marii. Nimic nu se compara cu o balaceala in aer liber.
  Dar pentru zilele ploioase sau friguroase, e bine de stiut ca exista cabine de dus pe care sa le primesti gratuit acasa 🙂

 • Radu March 21, 2013 at 3:58 pm

  Pe prima, evident!
  Daca ma intrebi, spun si de ce. :))

 • Intuneric March 21, 2013 at 6:47 pm

  Cine-a zis ca Angela a optat? 😀
  Poate inca se mai gandeste…

 • Ana-Maria March 21, 2013 at 6:49 pm

  Grea dilema….Eu n-as sti ce sa aleg… 😀 Asa ca nu imi pot dea seama ce a ales Angela… 😀

 • Madleene March 21, 2013 at 7:07 pm

  As opta pentru a doua varianta.In multe cazuri nu exista loc mai relaxant decat propria casa.

 • DANAP.RO March 22, 2013 at 5:18 am

  Nu stiu sa-ti spun ce a ales Angela, dar eu m-as balaci la malul marii. Nu intr-o piscina, ci chiar in mare. Daca s-ar incalzi, bineinteles 🙂

 • Rolling Ideas March 22, 2013 at 8:26 am

  Nu ştiu ce a optat Angela, dar eu cabină de duş am …

 • Andera Y March 22, 2013 at 9:12 am

  Eu as opta pentru amandoua, se poate? =))) Adica… e concediu, e o singura data pe an… A, stai! Eu am o problema cu asta. Eu imi pot lua doar 5 zile de concediu pe an si atunci nu vreau sa le irosesc. 😀

 • Rudolph Aspirant March 22, 2013 at 10:36 am

  Eu am incercat sa aflu raspunsul in mod deductiv si am ajuns la concluzia ca am impresia ca alegerea Angelei va depinde si de cata vreme e casatorita si daca ea si sotul ei au un copil, sau chiar mai multi, si ce varsta are/au acel copil/copii, pt ca unei mame de copil sub 1 an cred ca ii va veni cam greu sa plece de acasa cu sotul ei in vacanta sa se balaceasca ei 2 la mare si sa lase copilul cu cine stie cine, sau unele mame poate nici nu s-ar gandi sa plece cu sotul la mare chiar si daca copilul are 5 ani si-l pot lasa ff bine cu bunicii sau o matusa, sau chiar 17 ani si-l pot lasa singur acasa, pe cand o mama care are mai multi copii poate ca ar tinde sa apuce aceasta ocazie de a fugi din prima la mare cat mai rapid si cu precadere ca fiind alegerea preferata chiar din prima decat sa stea la dus in baie si sa vada teancul de rufe care trebuie bagate la masina din cosul de rufe murdare !

  • Rudolph Aspirant March 22, 2013 at 10:47 am

   Iar daca nu au nici un copil, depinde daca sunt tineri casatoriti si/sau casatoriti mai de multa vreme. Daca sunt tineri casatoriti asa de maxim 5 ani poate, cred ca va alege sa plece la mare, ca nu ii sta inca mintea la decoratiuni de casa cat mai comode, si daca sunt casatoriti de mai multa vreme cred ca depinde daca Angela isi doreste un copil sau nu, pt ca daca isi doreste, iar va alege sa plece la mare pt ca va fi studiat despre importanta relaxarii atunci cand cineva doreste sa conceapa un copil pe cale naturala, si nu cred ca ii va conveni rutina aceluiasi vechi dormitor ca sa conceapa ea acel prim copil in care probabil isi investeste o gramada de vise si sperante, si daca nu isi doreste nici un copil, ceea ce dupa 5 ani de la casatorie nu stiu daca ar fi ff comun, desi e posibil ca ea sa nu isi doresca si sa fi convenit de la bun inceput cu sotul ei ca ei doi sa ramana pe veci un cuplu fara copii, ca nu e interzis, desi ar fi cam rar, cred eu, in cultura din care provine Angela, sau daca au deja copii dar acestia sunt adulti deja independenti si la casele lor, atunci poate ca intr-adevar va prefera sa isi imbunatateasca echipamentele de la baie si sa stea acasa.

   Desigur, am ignorat total si posibilitatea ca Angela sa fie suferinda sau obosita sau deprimata sau nefericita, ca in poveste pare un pic cam stressata de la acel serviciu, desi nu pare nefericita din cauza relatiei ei conjugale, si atunci si in aceste cazuri sa nu doreasca asa din prima nici la mare nici dus imbunatatit acasa in apartament, si sa stea asa nehotarata, si pana la urma sa amane luarea deciziei pt dupa ce se va odihni 1-2 zile, si atunci poate fiind deja prea tarziu ca sa plece la mare, plus deoarece ea a citit ambele bilete deci nu e ahtiata dupa surprize neplanificate si impulsive, atunci va alege tot decoratiunile interioare.

 • mixy March 22, 2013 at 12:16 pm

  la mare! la mare !

 • miha.ela March 22, 2013 at 11:24 pm

  Depinde ce-i lipseste mai mult si are nevoie.

 • Alex March 24, 2013 at 1:54 pm

  a doua varianta este mai importanta, mai igienica ;))

 • Gabriela March 24, 2013 at 9:45 pm

  Banuiesc ca a doua. Cabina de dus venea cu noua lor casa. 🙂

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.