Pentru colegii de birou era o zi normală. O zi în care lucrau la schiţele începute de o săptămână, pregăteau acte pentru clienţi, îşi beau cafelele, îşi fumau ţigările şi bârfeau pe toată lumea, de la colegul care pleca la baie şi până la juraţii de la MasterChef. Nu iertau pe nimeni, pentru că nici ei nu erau iertaţi.

Doar Angela rămânea tăcută, atentă la acte şi la gândurile ei. Ştia că este o stare normală. În fiecare an păţea la fel. Ziua de dinaintea concediului era oribilă. Nu avea chef de nimic şi se uita din minut în minut la ceas. Doamne, cât de greu trece timpul! Nu avea nici un plan pentru acest concediu. Ştia doar că trebuie să se odihnească. Poate va ieşi la un film, la cumpărături, în scurte vizite pe la prieteni. Atat!

Era nerăbdătoare să afle la ce se referise soţul ei atunci când îi spusese “diseară, când te vei întoarce de la serviciu, te va aştepta o surpriză pe măsuţa de la intrare”. El îi făcea des cadouri, fără să aştepte ocazii speciale. Probabil şi de data aceasta va fi o bijuterie drăguţă sau o carte interesantă. Spera doar să nu fie un abonament la kangoo jumps, aşa cum se întâmplase acum două luni, când s-a văzut nevoită să dea mai departe cadoul unei prietene, pentru că ea nu se simţea în stare să ţopăie la ore târzii.

Angela intră zâmbind în casă. Pe măsuţa de la intrare…  un buchet de flori. Atât? Soţul ei o îmbrăţişează tandru şi o invită în bucătărie. Pe masă, un castron în care stau cuminţi două bileţele împăturite cu grijă.

-Iubito, îţi pot face doar o surpriză, dar nu mă pot decide. M-am gândit, am încercat să mă sfătuiesc cu mama ta şi am ajuns la concluzia că tu eşti cea care trebuie să ia o hotărâre. Poţi trage unul dintre bileţele, la întâmplare sau le poţi citi pe amândouă, după care să iei decizia.

Angela scoate ambele bileţele. Pe primul era scris “ne putem bălăci câteva zile într-o piscină la malul mării, în care staţiune doreşti tu”, iar pe al doilea scria “putem căuta cabine de dus cu livrare gratuita, să ne bălăcim în casa noastră”. Pentru ce credeţi că a optat Angela?