Skip to main content

Don Williams

S-a autoinvitat la o cafea, așa cum face ea de obicei, știind că nu mă deranjează niciodată, căci în prezenta ei “mă simt de parcă aș fi singură”, după cum îmi place să o tachinez pe sora mea. M-a găsit ascultând muzică și dansând cu Bruno, lucru care a mirat-o și în aceeași măsură a distrat-o grozav. Câinele s-a rușinat și a refuzat să mai danseze, deși pe chipul surorii mele se citea plăcerea de a ne urmări. Văzând că nu mai am cu cine să dau spectacol, m-am așezat gâfâind pe un scaun și abia atunci a remarcat și ea că ascultam un cântăreț de care nu auzise niciodată.

A fost cu atât mai uimită cu cât m-a văzut entuziasmată la maxim de el și de muzica lui. Un bătrân. Dar ce bătrân! Ce muzică! Haide să îți pun și altă melodie! Ascult-o și pe asta! Dar asta cum ți se pare? Din cântec în cântec am ajuns să îi ascultăm tot repertoriul, ba unele medolii chiar de mai multe ori, așa cum meritau. Eu oricum fac asta în fiecare zi, de la o vreme. Uneori îl ascult în surdină, pe întuneric, alteori în plină zi, cu muzica dată la maxim – (deloc) subtilă promovare a acestui gen muzical printre românii din cartierul meu.

Don Williams. Un artist care cântă fix pentru sufletul meu, un om pe care l-aș asculta zi și noapte fără să mă plictisesc. Sora mea, mai bine ancorată în realitate, m-a întrebat dacă mai trăiește Don Williams. Nu știam nimic despre el, în afară de cuvintele din melodii. Ne-am uitat repede pe wikipedia și am descoperit, încântate, că omul era în viață. Nu puteam spera să ajung la vreun concert al lui, însă îmi era suficient să știu că nu a devenit legendă.

Până astăzi, când din pură întâmplare am aflat că s-a stins pe data de 8 septembrie 2017, la doar câteva zile după ce l-am ridicat în slăvi în fața surorii mele, după ce i-am fredonat fiecare melodie, după ce am spus că sunt o ciudată care întreaga vară a ascultat muzică country, fără să aibă idee și fără să îi pese de melodiile care sunt în vogă la noi sau aiurea. Don Williams, îți mulțumesc pentru că mi-ai făcut vara frumoasă! Și pentru toate verile care vor mai veni!

Comments
 • Diana September 9, 2017 at 5:49 pm

  Si mie imi place cum canta! R.I.P.
  Probabil ca l-am ascultat – imi place country music de cand ma stiu (nu chiar toate melodiile si toti interpretii, dar de cand cu YT am putut asculta – si alege – pe saturate). 🙂 Stiu doar cateva nume, dar muzica imi place. 🙂

  • Vienela September 9, 2017 at 6:59 pm

   Prea multe nume nu cunosc nici eu, dar pe el l-am retinut si cautat mereu pentru ca a intrat acolo unde altii doar au ciocanit la usa. 😉

 • Dragomir Cristina September 9, 2017 at 9:13 pm

  De mult timp nu am mai ascultat muzica country. Imi place pentru ca ma linisteste. Poate ai simtit tu ceva, de a aparut discutia tocmai in acel moment.

  • Vienela September 9, 2017 at 9:16 pm

   Cine stie?
   Da, si mie imi da o stare de bine, de calm…

 • Claudia September 10, 2017 at 11:47 am

  Chiar e frumoasă muzica! Veselie la tine.Mă bucur.😙

  • Vienela September 12, 2017 at 9:08 am

   Meritul este al animalutelor mele. Cred ca o luam razna daca eram singura. :))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.