Mă gândesc… adesea la felul în care ar fi arătat viaţa mea dacă aş fi ales să fac blogging pe nişa de turism. Probabil astăzi (20 noiembrie 2014)… v-aş fi salutat din Croaţia, Muntenegru, Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania, Austria sau Italia, chiar dacă ar fi trebuit să tept/sper… pentru a lua cu mine un fotograf bun, deoarece eu sunt praf la acest capitol, iar bloggingul de turism fără poze este ca mâncarea fără sare.

vola.ro

Probabil m-aş fi plimbat prin centrele vechi ale capitalelor europene, îmbrăcată cu… blugi, o geacă lejeră şi pantofi de calitate, aş fi defilat cu harta în mână şi cu căştile pe urechi, ascultând muzica ţării vizitate. Cu siguranţă mi-aş fi ales, de fiecare dată, să colaborez cu agenţia de turism touroperatoare DirectBooking.ro, despre care am auzit doar lucruri bune. Cei care au ales gama completă de pachete turistice (transport charter avion, autocar sau transport individual) pentru vacanţă, fie în ţară, fie în afara… ei, se declară a fi extrem de multumiţi de profesionalismul şi disponibilitatea echipei Direct Booking.

Am învăţatcă, înainte de a pleca în vacanţă, turiştii trebuie să se asigure că firma care le facilitează plecarea şi cazarea are experienţă (Direct Booking se laudă cu o experienţă de peste 4 ani în acest domeniu), deţine licenţă şi brevet de turism şi le poate propune doritorilor cele mai bune oferte de destinaţie, dar şi detalii despre hotelul la care vor fi cazaţi.

Dacă aş fi blogger de turism, un lucru plănuit pentru săptămâna viitoare… ar fi să caut cărţi poştale prin oraşul unde mi-aş petrece vacanţa, să le duc în casa… (hotelul) unde aş fi cazată şi să le mai meşteresc eu… puţin, pentru a le personaliza şi trimite prietenilor.

Dacă aş ajunge în Austria cu Direct Booking, probabil primul lucru pe care l-aş face ar fi să vizitez  grădina… zoologică din Viena, cea mai veche din Europa şi una dintre cele mai frumoase din lume, despre care am citit zilele astea… pe internet, aşa cum am citit şi părerile celor ce şi-au făcut vacanţele în ţară şi în străinătate apelând la Direct Booking. Vă invit şi pe voi să citiţi pe pagina “despre noi” a acestei agenţii de turism.

Pentru ideea de a deveni blogger de turism le sunt recunoscătoare… fetelor care deja fac acest lucru şi care scriu des pe blogurile lor despre minunatele vacanţe petrecute în întreaga Europă. Dacă aş deveni blogger de turism, probabil motto-ul meu ar fi un citat/proverb favorit…, “furat” de la Jose Saramago, cel ce descria Călătorie prin Portugalia ca fiind “o contopire căutată a celui care vede şi a ceea ce este văzut, o întâlnire nu întotdeauna tihnită de subiectivităţi şi obiectivităţi”.

Până când mă voi decide dacă sunt sau nu în stare să merg pe un asemenea drum, fug în bucătărie… să mai pregătesc o cafea, întrebându-mă dacă familia mea ar fi de acord să îşi schimbe stilul de viaţă şi să trăiască o permanentă vacanţă cu ajutorul agenţiei de turism touroperatoare Direct Booking.

Vă las cu o fotografie preferată

 getimage

 

(fotografie preluată de pe site-ul directbooking.ro)