Skip to main content

Dezlegarea misterului cu aromă de sminteală

Scrisesem mult în acea zi. Mă ocupasem şi de treburi fără legătură cu blogul. Seara m-a găsit extrem de obosită, motiv pentru care mi-am făcut cadou o ceaşcă de cafea. Revenisem la starea de zombi ce vrea să facă multe, dar nu poate din cauză că e prea amorţit. Îmi pierdeam vremea pe facebook, urmărind cum fiecare îşi posta propriile gânduri, fără să se uite în stânga sau dreapta, la gândurile celorlalţi. Mă minunam de natura umană.

Deodată, mi-a iesit în cale o poezie ce conţinea cuvântul sminteală. Cât timp trecuse de când nu îl mai întâlnisem. Oare chiar mai folosesc oamenii acest cuvânt sau a intrat în patrimoniul poeţilor contemporani publicaţi (sau nu)? Cobor încă puţin pe pagina de facebook şi întâlnesc poetul nebun al Matildei. O idee trăsnită îmi scurtcircuitează creierul. Ca în transă, în următorul minut selectez conştiincioasă câte un cuvânt de la fiecare prieten.

Nu orice adunătură de litere. Aleg doar cuvinte nu foarte des întâlnite în vorbirea uzuală. Degetele gonesc pe tastatură, într-un vârtej cu aromă de sminteală. Ce glumă nebună voi face! Oare îşi va da seama vreunul dintre cititorii mei că nu există nici o carte, că totul a fost scris de mine într-o joacă? Se vor deranja măcar să caute printre indicii sau să cerceteze internetul în căutarea acelor fragmente? Vor gusta aroma de sminteală?

Comments
 • Adriana September 15, 2014 at 7:18 am

  ..eu sigur nu. Dar imaginatia ta se pare ca circulă peste tot…

  • Vienela September 15, 2014 at 7:56 am

   Hi, hi, stiam ca nu ai cautat. 🙂

 • Radu September 15, 2014 at 7:36 am

  Aha, aşa deci… 🙂

 • Ana Naghi September 15, 2014 at 4:16 pm

  De-asta imi esti, Vienela? Pai e frumos din partea ta? 😀

 • Larisa M. September 15, 2014 at 8:36 pm

  Daca nu mi-ai fi draga, te-as fi certat rau 🙂 eu chiar m-am gandit mult la articolul acela – mi-am stors si ultimul neuron, am cautat pe Google…nimic…hahaha…cat de usor sunt de pacalit…ma simt de parca ar fi 1 Aprilie :))))))))

 • dana September 16, 2014 at 5:57 am

  Super, ideea ta… Si cate detalii ai adaugat… 🙂

 • Zina September 16, 2014 at 7:34 am

  O idee ingenioasă ! Îmi place că știi să te joci.

  Numai bine, Vienela ! 🙂

 • Rica Mihai September 16, 2014 at 9:31 am

  nu știu dar abia aștept să aflu 🙂

 • Javra September 24, 2014 at 11:37 pm

  Nu ştiu de ce, dar sminteala şi abjectul văd că au un farmec aparte. Altfel nu-mi explic comportamentul celor care ne conduc destinele…

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.