Scriam ieri că obişnuim să intrăm des în magazinaşul de la colţul blocului. De ce o facem, dacă suntem nemulţumiţi de serviciile lor? Din lene, doamnelor şi domnilor!  Mergem, ca mai tot omul să umplem coşul în hipermarket, dar unele produse parcă vor să ne facă în ciudă. Se termină mai repede decât celelalte. Se mai întâmplă să uităm că vrem sau că ne trebuie un anumit produs. Uneori, stând seara la televizor sau la un rummy, ne apucă pofta de un dulce pe care nu îl avem în casă, de un fruct sau chiar un suc. Cine credeţi că fuge până în piaţă pentru atâta lucru? Nimeni! Începând de ieri, în casa noastră s-a dat lege: cine vrea să cumpere ceva, cine pofteşte la ceva, se sacrifică şi merge la hipermarket, care este la nici zece minute de mers pe jos. Cine nu vrea, rămâne în casă, poftind la acel ceva.

La sfârşitul săptămânii trecute hotărâsem în gândul meu să nu mai las băieţii să plece singuri la cumpărături, mai ales dacă au la ei mai mulţi bani decât ar fi nevoie. Nu mi-am respectat hotărârea. Ce a urmat? Ca pentru a sili primăvara să vină mai repede, ne-am decis să îi cumpărăm adidaşi lui Ionuţ. Eu, fiind ancorată de blog la acea oră, mi-am spus că se vor descurca şi singuri să cumpere o pereche de încălţări, aşa că am rămas acasă. S-au descurcat atât de bine, încât au venit cu plasele pline şi cu buzunarele goale. După ce au cumpărat adidaşii (sunt de fapt un fel de bascheţi de la o firmă renumită), s-au gândit că la ei ar merge şi o pereche de blugi noi. Zis şi făcut. Intrat în mall, văzut nişte blugi ultimul răcnet în materie de modă pe manechin, dezbrăcat manechinul, probat, cumpărat.

Cine ar purta blugi noi, adidaşi noi şi tricouri de anul trecut? Nu un băiat de 19 ani, clar. Soluţia? Cumpărăm şi câteva tricouri, că doar ne-au mai rămas nişte bani rătăciţi prin buzunare. La adidaşi noi merg şi şosete noi. A, şi ceva lenjerie intimă… Se va supăra mama? Lasă, că îi trece repede! Nu, mama nu s-a supărat. I-a plăcut schimbarea, i-au plăcut alegerile făcute de băieţi. I-a plăcut şi faptul că şi-au amintit să îi cumpere un pachet de ţigări şi unul de gumă de mestecat (mişcare strategică?). Dar totuşi, chiar să te întorci cu 0, 40 de bani acasă?