Detii o mica afacere si tot ce te intereseaza este mai degraba modalitatea prin care sa atragi clienti, decat extinderea in sine a planului de business. Poate ca un site este o carte de vizita si ar trebui sa mizezi si pe aceasta resursa.

Afla ca tot mai multe firme, indiferent ca sunt afaceri mici sau mijlocii, recurg la un ajutor specializat pentru ceea ce este un proces laborios: o agentie marketing online care sa ajute la o promovare eficienta. Iata si cum te poate ajuta o astfel de agentie.

  1. SEO

Optimizarea este un aspect crucial in mediul online. Asta va aduce o mai buna pozitionare a site-ului pentru rezultatele pe care le ofera motorul de cautare. Si ceea ce iti doresti este ca orice potential client sa te gaseasca rapid.

Acest proces este complex, implica setari de tip off page si on page. De asemenea, se asociaza cu un continut calitativ corelat cu brandul si ceea ce oferi, corelat cu site-ul in sine. Sa fii la curent cu toate acestea, sa detii un blog si sa ii creezi acestuia autoritate nu este tocmai ceva simplu de indeplinit. Tocmai de aceea ai nevoie de o agentie de marketing online.

  1. Prezenta in social media

Studiile arata ca o persoana interesata este predispusa sa faca o comanda bazandu-se in 70% din cazuri pe referintele pe care le gaseste in social media despre produsul respectiv, despre brandul respectiv. Si asta nu inseamna doar o prezenta pe astfel de platforme.

Vei cunoaste o crestere exponentiala a celor interesati de ceea ce oferiti. Trebuie sa realizezi o conexiune cu acestia, sa fii mereu in contact, usor de gasit si prompt in a raspunde unor cerinte.

  1. Un bun management a campaniei de promovare

O agentie de marketing online va identifica care este publicul tinta, apoi care sunt mijloacele eficiente prin care sa te promovezi, care sunt platformele necesare. Toate eforturile trebuie sa cunoasca o convertire in rezultate masurabile, deci concret trebuie sa iti aduca clienti, care sporesc vanzarile.

O astfel de strategie este mai complexa decat ai crede. Incepe cu un site, ce trebuie realizat conform standardelor, spre exemplu sa fie responsive. Continua cu promovarea acestuia incluzand partea de SEO. Poate include chiar si maniera de promovare bazata pe email. Si aici este o intreaga poveste, pentru ca nu se rezuma doar la a scrie cateva randuri si a le trimite unui client, la intamplare.

Ai incercat poate vreodata sa faci cunoscut un eveniment sau un simplu fapt listei de prieteni pe o platforma de socializare? Primul efect este cel de trac, cand si cand esti pe scena si nu stii cum sa te adresezi unui public atat de larg, chiar daca iti sunt prieteni, chiar si la modul real. Trebuie sa ai o exprimare adecvata. Trebuie sa le spui ceva care sa ii faca sa reactioneze bine. Si asta inseamna o simpla postare pe o retea de saocializare. Gandeste-te ca domeniul este mult mai complex.

Una peste alta, la modul atat de variat precum mentionat mai sus, o agentie de marketing online este poate un plan fara de care nu ar trebui sa vate gandesti la viitor. Fara promovare nu ai viitor, iar in forma actuala si moderna asta inseamna nevoia de promovare online.