Despre copacul catalpa cu păstăi lungi

Despre copacul catalpa, cel cu păstăi lungi și flori de o frumusețe rară, am mai scris pe blog de-a lungul timpului, însă niciodată nu am făcut-o în mod serios, astfel încât să le pot fi de folos cititorilor mei și celor care caută pe internet informații. Până acum câțiva ani nu știam absolut nimic despre acești copaci catalpa. Văzându-i zi de zi cum îmi bat în geamuri, am început să învăț câte ceva despre ei. I-am și fotografiat uneori, pentru propria mea plăcere. Am văzut că se vând pe internet semințe de catalpa la un preț destul de interesant. Oameni buni, în fața blocului meu se scutură păstăile de catalpa, semințele cad pe asfalt și nu le culege nimeni.

Vreți semințe de catalpa? Vă ofer câte doriți. Nu au preț. Le dau gratis celor interesați, dacă plătesc transportul pentru ele. Dacă locuiți în Ploiești, vă asigur că puteți găsi copaci catalpa la fiecare colț de stradă. Au un aspect plăcut, ornamental, fac frunze foarte mari care umbresc locul întreaga vară și chiar până târziu, în toamnă, căci nu se scutură prea ușor. Păstăile sunt lungi și rezistă în pom de la un an la altul, astfel că producția veche pare că se întâlnește cu cea nouă.

Florile copacului catalpa sunt albe, cu niște punctulețe grena în interiorul care are formă de trompetă. Mie forma acestor flori deosebite îmi amintește de gura-leului. Despre bolile copacului catalpa nu știu nimic, dar am citit pe wikipedia că ar exista o molie care se hrănește cu această plantă. Ideal ar fi să feriți catalpa de secetă și de geruri excesive.

floria.ro

Plantarea făcută în sol afânat ajută planta să crească foarte repede. Copacii plantați în fața blocului meu au crescut în 3-4 ani până la etajul 1 și deja se întind spre etajul 2. Catalpa ajunge la maturitate până la înălțimea de 10-15 metri. Planta se înmulțește prin semințe plantate primăvara. Semințele nu au nici un preț. Vă ofer gratuit așa ceva, dacă doriți niște copaci ornamentali superbi, potriviți atât în fața blocului, cât și în grădină, în curtea casei, a instituției sau oriunde altundeva doriți.

Deocamdată păstăile sunt încă verzi, iar semințele necoapte, dar în curând vor fi bune de cules. Tecile rămase de anul trecut în pom sunt goale, și-au scuturat semințele toamna târziu.

Să vedem și câteva poze cu catalpa, ca să îi lămurim pe cei care nu știu ce copac face acele păstăi lungi.

Floarea de catalpa:

catalpa-floare

flori-catapla-albe

catalpa-flori

Frunze de catalpa, cu ale sale nervuri interesante:

catalpa-copac-frunza

catalpa-copac-frunza-nervuri

Păstăi lungi de catalpa, atât verzi, cât și maro:

catalpa-pastai-lungi-verzi-maro

Scoarța copacului catalpa:

catalpa-copac-scoarta

Catalpa este un copac ornamental cu adevărat spectaculos datorită florilor albe, deosebit de frumoase și tecilor lungi care îl împodobesc pe întreg parcursul anului.

catalpa-copac

catalpa-pastai-lungi-copac

catalpa-pastai-lungi

Din păcate, deși am copacii fix în fața geamului și mă bucur de umbra lor întreaga vara, i-am pozat rar.

Cum arată catalpa în luna martie:

catalpa-luna-martie

Cum arată catalpa în luna iulie:

catalpa-luna-iulie

Iată copacul catalpa în luna august:

catalpa-luna-august

Dacă doriți semințe de catalpa sau mai multe informații despre acest copac, lăsați un comentariu și vă ajut. Nu vă costă nimic.

5 thoughts to “Despre copacul catalpa cu păstăi lungi”

    1. Nici eu nu stiu sa spun ce soi este. Deocamdata semintele de anul trecut nu mai exista, caci nu am pastrat din cauza ca nimeni nu s-a aratat interesat, iar acum abia a inflorit catalpa.

Părerea ta e importantă pentru mine