Despre civilizație. Președintele țării a fost scuipat. Oamenii râd, aplaudă, chefuiesc. Cum? Cum? Un asemenea gest nu poate și nu trebuie să provoace decât silă față de cel care l-a făcut. Nu există scuză pentru așa ceva. Un om civilizat nu scuipă. Vă credeam civilizați, prieteni ai mei de pe facebook. Cum să apreciați un om care scuipă alt om?

Despre ipocrizie. Văd oameni care scriu articole pentru concursuri, îi văd câștigând concursuri, apoi scriind despre bloggerii care se înjosesc scriind pentru concursuri. Cum? Îi condamni pe cei care fac ceea ce ai făcut și tu? Iar tu, prieten al meu de pe facebook, după ce ai scris advertoriale, după ce ai participat la concursuri, dai like acelui articol, de parcă nici usturoi nu ai mâncat, nici gura nu îți miroase?

Despre umanitate. ”În cazul lagărului Guantanamo Bay, scopul e ca atunci când prizonierii scapă în sfârșit de încarcerare să fie doar niște carcase de oameni, distruși psihic; în cele mai rele cazuri, la Baxter (centrul de refugiați din Australia) se obținea același efect”. J. M. Coetzee. Mai putem pune semnul egal între Australia și umanitate?

Despre greșeli. A greși este omenesc. A judeca greșelile altora cu măsura nepotrivită, este o greșeală.

silueta