Unui om normal îi este practic imposibil să cunoască toate legile țării, oricât de corect și dornic de informare ar fi el. Cu toate astea, din câte știu eu, legea nu te iartă dacă încerci să te scuzi spunând că nu ai știut că nu e voie să faci x sau y lucru. Din acest motiv este recomandat ca orice om care are o problemă să apeleze la serviciile unui avocat sau ale unei firme de avocatură. Au fost atât de multe cazuri în care avocații au salvat vieți, destine, averi, încât nu cred că are sens să amintesc aici importanța acestei meserii. Desigur, de preferat este să nu avem nevoie de serviicile lor, însă în viață întâlnim situații când nu se poate altfel. Legile au atâtea dedesubturi, încât omul de rând, de cele mai multe ori, nu înțelege nimic. Avocații, prin însăși meseria pe care au ales-o, învață permanent și pot lămuri pe oricine în legătură cu o lege sau alta. În plus, să te prezinți la un proces în care ești acuzat de ceva (real sau fals) fără avocat este un risc enorm pe care ți-l asumi și care îți poate schimba viața într-o clipită. 

Probabil fiecare om știe măcar un caz în care, datorită avocatilor, destinul unei persoane, al unei familii, al unei firme, a revenit pe linia de plutire. Eu aș putea povesti până mâine, căci multe sunt întâmplările despre care am auzit de la rude, prieteni și străini. Nu o voi face în acest articol, dar mi-ar plăcea, dacă știți cazuri în care ajutorul unui avocat a făcut ca un om nevinovat să fie absolvit de acuzații, să povestiți și altora într-un comentariu. Mie îmi vin în minte în acest moment numai povești aflate de la televizor, la una dintre emisiunile mele preferate (da, mă mai uit și eu la tv uneori, seara, când nu mă ia somnul). Atât de mulți oameni condamnați pe nedrept de justiția americană și mai apoi atât de mulți avocați care au luptat pentru ca dreptatea să iasă la iveală și astfel să poată elibera omul închis nevinovat… Cum să nu le acorzi un respect deosebit celor ce aleg să îmbrățișeze această meserie?

Tot datorită unui avocat, o poveste impresionantă de pe la noi a ieșit zilele trecute la iveală și a făcut mulți ochi să lăcrimeze. Pentru cei care nu știu, recomand să căutați pe internet povestea despre pantofii albastri ai judecătoarei. Vă garantez că nu poate fi citită fără batiste alături. Cumva, această poveste vine să ne amintească faptul că pe lume, printre noi, trăiesc o mulțime de oameni frumoși, cu suflet curat și dornici să împartă bine celorlalți. Trebuie doar să îi lăsăm să o facă și să deschidem bine ochii pentru a-i vedea, iar mai apoi să povestim și altora despre ei, căci merită.

Dacă aveți nevoie de un avocat online (sper să nu), firma Hărătău & Asociaţii poate fi exact ceea ce vă trebuie.

“Suntem o echipa de avocati specializati in drept penal, dedicati in totalitate apararii intereselor tale. Intelegem problemele cu care te confrunti si ne asiguram ca vei beneficia de toate garantiile dreptului la aparare pe care ti le confera legislatia in vigoare.

Ne implicam cu seriozitate si profesionalism asupra fiecarui proiect in care participam si consideram ca niciun efort nu este prea mare pentru apararea intereselor legale ale tale.

Echipa noastra este formata reputati specialisti in dreptul penal cu o bogata experienta in dosare dintre cele mai complexe.”

firma de avocatura

“Toți suntem egali în fața legii. Un avocat bun însă este cel care face diferența.”

avocatii firma