Copilul, protector al animalelor. Sub acest nume vor fi adunate desenele făcute de copii. Va fi modul prin care cei mici, alături de mine şi de prietenii mei, vor încerca să transmită mesaje către adulţi, să arate lumii că le pasă, că suferă atunci când căţeii şi pisicuţele îndură foame sau frig. Ideea acestui proiect mi-a venit firesc, după ce am aflat că nişte copii din Olanda s-au implicat activ în ajutorarea animalelor de la Răcoasa (povestea lor o puteţi citi aici). Ştiam că şi micuţii noştri pot, aveam încredere deplină în inocenţa, dărnicia şi creativitatea lor, aşa că am lansat provocarea.

Ce vom face, concret?Desenele copiilor vor fi adunate într-o galerie virtuală pe care eu şi prietenii mei vom încerca să o promovăm pe bloguri, pe facebook, pe youtube… Fiecare desen va fi însoţit de o scurtă povestioară sau explicaţie, aşa cum mi-au fost/îmi vor fi ele transmise de către copii prin intermediul părinţilor/educatorilor. Fiecare copil participant la această “joacă” va primi câte o insignă cu ajutorul căreia să poată spune adulţilor că este “Protector al animalelor“, că visează la o lume mai bună, mai darnică, mai preocupată de fiinţele necuvântătoare ce au fost menite să trăiască în casa omului şi să îi dăruiască bucurii clipă de clipă.

Dacă aveţi în preajmă copii, dacă ştiţi că iubesc animalele, îi puteţi ruga să deseneze căţei, pisicuţe sau chiar felul în care cred ei că ar trebui să arate un adăpost pentru căţei şi pisicuţe. Eu voi aduna într-un singur loc desenele şi voi încerca să transmit către adulţi mesajele lor inocente.

Nu va fi concurs între artişti, ci doar un mod prin care vom încerca să arătăm lumii că ne pasă, că micuţii noştri nu doar primesc lecţii, ci şi oferă, că înţeleg un lucru extrem de simplu: nu te poţi numi iubitor de animale dacă îţi plac doar câinii de rasă pură, la fel cum nu te poţi numi iubitor de animale dacă treci pe lângă o pisicuţă pe stradă fără să vezi cât îi este de foame, de frig, de frică.

Dacă nu cunoaşteţi nici un copil căruia să îi transmiteţi chemarea la joacă, ne puteţi ajuta chiar şi cu o distribuire a acestui articol pe facebook.

Ca să vă faceţi o idee despre ceea ce aştept de la copii, iată desenul şi mesajul primit de la Luca, un băieţel de 6 ani:

În desen, el şi colegii săi hrănesc animăluţele de la adăpost. Când a fost întrebat de ce a desenat copiii mai mici decât animalele, Luca a răspuns simplu şi senin: “Aici e vorba despre animale, nu despre noi!”.

desen facut de Luca

PS: Datorită acestui proiect am aflat despre o fetiţă foarte săracă şi foarte sensibilă, cu un suflet minunat. Povestea ei o veţi găsi săptămâna viitoare pe blogul meu.

Tot datorită acestui proiect am descoperit două fetiţe care desenează uimitor de bine pentru vârsta pe care o au. Le voi promova şi separat desenele pe care mi le-au trimis, într-un articol viitor…

Vă mulţumesc tuturor din inimă pentru implicare! Dacă totul va merge aşa cum sper eu, poate că într-o zi vom muta galeria şi în viaţa reală…