Deodată şi deocamdată confuzie

În vremuri de demult, proverbul “Verba volant, scripta manent” făcea referire la faptul că vorbele circulă din gură în gură, permiţând mesajului să ajungă tot mai departe, pe când comunicarea scrisă rămâne imobilă pe hârtie, unde se umple de praf, necitită de nimeni.

Pe măsură ce omenirea a evoluat, proverbul şi-a schimbat sensul, ajungând astăzi să însemne că vorba zboară şi nu poate fi dovedită, iar scrisul rămâne mărturie. Probabil peste mulţi ani, “Verba volant, scripta manent” îşi va schimba iar sensul sau poate chiar va fi scos definitiv din uz.

Până atunci, să ne bucurăm împreună de ceea ce rămâne scris când oamenii ajung pe vienela.ro căutând chestii ciudate.

O întrebare care m-a surprins: cum educ băiatul de 6 ani? Dacă l-ai crescut de mic, mi se pare ciudat să te hotărăşti după atâţia ani să îl educi. Trebuia să ştie deja multe reguli la cei 6 anişori. Dacă abia acum l-ai luat sub aripa ta, bine ar fi să începi prin a-l iubi. Iubindu-l, vei ştii exact ce ai de făcut.

Încă o întrebare, de data aceasta mai simplă: poliţia poate să aresteze aomeni? Din experienţa mea, pot spune că poliţia nu arestează niciodată aomeni. Dar poate aresta oameni care încalcă legile ţării.

Dragă, te-am rugat mereu să nu mai scrii nimic după ce termini sticla de vodcă. Uite ce iese: poze cu dlovechi de halween pictati. Sau ai învăţat o limbă străină despre care noi nu ştim nimic?

Cum sunt considerate fetele grase în societate? Sensibil subiect. Fiind slăbuţă, uneori am tendinţa de a considera fetele grase nişte puturoase, care se îndoapă de shaorma cu de toate şi nu mişcă un pai prin casă, uitând că de multe ori această problemă provine din dereglări ale organismului.

Ai trecut pe aici şi ai lăsat doar câteva cuvinte: deodată şi deocamdată confuzie. După ce le-am citit, singurul lucru care îmi vine în minte este: deodată şi deocamdată confuzie. M-ai băgat în ceaţă. :))

Vrei să afli care sunt singurele mamifere care depun ouă. Nu sunt expert, deci nu te baza pe mine şi pe amintirile mele, care spun că singurele mamifere ce depun ouă sunt furnicarul ţepos (echidna) şi ornitorincul. Ambele trăiesc în Australia. Ah, a mai fost Leda, mama dioscurilor, dar cred că a murit sau a urcat la ceruri.

 

 echidna

 

ornitorinc

 Ajungem şi la treburi mai serioase. Ce se înţelege prin bube, mucegaiuri şi noroi? Îţi voi spune tot din amintiri că este un vers din poezia Testament, de Tudor Arghezi, cel care a adus o inovaţie stilistică, estetica urâtului. “Prin asociere cu ideea de frumos întăreşte convingerea că frumuseţea se naşte din bube, mucegaiuri şi noroi” (asta am găsit-o într-un referat pe net).

Pentru cel care se întreabă dacă să folosesc violenţa pt a se întoarce la mine, am un răspuns dur, pe care îl merită din plin chiar şi numai pentru că a gândit aşa ceva. Nene, ai putea încerca întâi pe propria-ţi piele, pentru a vedea dacă asta îţi poate întoarce înapoi mintea cea de pe urmă. Sau spânzură-te, că e lumea plină de animale, nu avem nevoie de mai multe.

A trecut pe aici o fată cu o problemă serioasă. Sunt ţigancă şi vreau să îmi albesc pielea, spune ea. Culoarea pielii nu ar trebui să aibă mare importanţă şi totuşi milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu probleme generate de discriminarea făcută de cei cu pielea albă. Încearcă să rămâi curată la suflet şi culoarea va conta mai puţin, cred.

Acum, că am terminat de scris, observ că am fost mult prea serioasă pentru seara de duminică.

Dacă ai timp, poate vrei să citești și alte articole cu sfaturi:

Articole fitness ieftine pentru a face sport acasă

5 rucsacuri moderne de la We Velvet care te vor cuceri

Nu uita că mă găsești și pe: