Abajur cu felii de portocală pictate

Degeaba e inovație, dacă nu e și inspirație. Pare un simplu robinet. Nici mai mare, nici mai mic decât alte robinete. Lucește argintiu sub lumina becului ascuns dincolo de abajur. Pe abajur, artistul a pictat felii de portocală, delicatese vizuale pentru ochii flămânzi de frumos. Nu știe să picure. E semn că-și vede de treabă fără să enerveze pe nimeni.

E purtător al unor ape de obicei tulburi. Apele pe care mulți oameni le lasă la decantat înainte de a le dezlega misterul. Alții, mai grăbiți sau mai plictisiți, le varsă într-un final la canalizare. Fără păreri de rău. Nici robinetul nu suferă. Menirea lui nu e să adape ființe care nu s-au strofocat deloc să-i caute comorile ascunse dincolo de timp.

Uneori am idei pentru blog, alteori nu

Uneori tace. El, robinetul. E închis în sine ca-ntr-o cutie. Își ține apele tăinuite în bezna țevilor. Chiar de-l rogi, de i te ploconești sau de faci promisiuni, el tace. Alteori poți avea senzația că ai aterizat în marea unde toate apele se adună. Îndopate parcă de calciu, magneziu și alte elemente necesare vieții, ideile cresc. Se umflă și se dezvoltă. Ideile se adună.

Unele pe blog, altele în ciorne care poate vor vedea vreodată lumina internetului. Sau poate vor muri, uitate în bucătăria blogului. Până la urmă, chiar și acest articol este despre cum uneori robinetul se deschide. Atunci mă ajută să scriu. Mă ajută să trimit către voi, cunoscuți și necunoscuți, fragmente din ceea ce gândesc. Și cum alteori, vorba poetului:

Degeaba e inovație, dacă nu e și inspirație!

Degeaba e inovație, dacă nu e și inspirație

Adevărul este că îmi place să scriu. Fie că am ceva de spus, fie că nu, eu scriu. Abajurul din imagine e doar pretextul. Este inovația. Cât despre inspirație, nu întotdeauna o am în buzunar. Nu mereu sunt gata să o scot și să o trântesc pe masă.

Cele 12 cuvinte (oameni, purtator, calciu, timp, strofocat, robinet, final, urma, cutie, aterizat, inovatie, delicatese) au avut puterea de a convinge robinetul să își reverse apele. Timp de doar două paragrafe. Poate mai multe și mai curate ape au primit cei pe care îi puteți găsi aici.