Decembrie 2020, luna cadourilor imaginare

Decembrie 2020 luna cadourilor. Când eram copil, decembrie era cunoscută ca fiind luna cadourilor. În casa noastră, cu o zi în plus, căci mama își serba ziua de naștere pe data de 11. Mai târziu, fiul meu s-a alăturat ei, alegând să se nască pe data de 8. Moș Gerilă a dispărut în negura uitării, înlocuit fiind de roșcovanul Moș Crăciun, care își face apariția prin magazine încă din octombrie.

Noi ne mirăm, căci nu suntem familiarizați cu acest stil de viață, însă am observat că în Scoția toți se grăbesc să cumpere cadouri pentru cei dragi imediat ce ofertele apar pe piață. E o bună strategie, după cum îmi spunea o colegă de muncă scoțiană. Nu lași pe ultima sută de metri cheltuielile, așa că nu se simte foarte tare în bugetul casei dacă le cumperi pe rând, câte puțin la fiecare salariu.

Decembrie 2020 este pentru mine luna cadourilor imaginare

La final de noiembrie îmi imaginam că aș putea pregăti mici cadouri pentru toți cei care îmi sunt dragi, indiferent cât de aproape sau departe fizic se află. Când am scotocit cardul, mi-am dat seama că un asemenea gest m-ar duce aproape de faliment. I-am luat copilului cadou, însă nu cel la care visasem 2-3 luni, ci altul, mai “subțirel”.

Așteptam un cadou din țară, dar în acest moment pare aproape imposibil să ajungă. Marea Britanie trece prin clipe grele din cauza noii tulpini covid 19 care se răspândește cu o repeziciune de speriat. Deși era vorba să avem cinci zile de relaxare a măsurilor în perioada Crăciunului, planul a fost anulat. Nu aveam de gând să merg nicăieri, cu excepția unei mici vizite la fiul meu. Dar m-a afectat psihic ideea că nu vom putea circula.

Speram să o primesc pe Ana cadou de sărbători, însă nu va putea veni din Anglia în Scoția. Într-o vreme am visat să mergem noi acolo. Pentru Victor aveam deja un cadou pregătit. Îl va primi când va fi posibil. Mi-am imaginat chiar că am putea retrăi sărbătorile ca acum câțiva ani, când am cântat alături de Adi o noapte întreagă, stimulați fiind de vinul lui nea Fănel (nea Fănel, nea Fănel, ia mai dă un păhărel) sau când Marta ne-a bucurat ziua cu inocența ei dulce.

Toate astea țin de trecut sau de visuri irealizabile pe moment. Singurul cadou la care sper cu adevărat de la Decembrie 2020, luna cadourilor, este să rămânem sănătoși, să ne putem continua viețile și în 2021 măcar ca până acum.

Am mai sperat că oamenii care îmi citesc blogul vor aprecia sugestiile mele și vor oferi celor dragi cadouri cumpărate prin linkurile mele de afiliere. Aș fi câștigat și eu niște mărunțiș, cât să îmi permit mici răsfățuri pentru ai mei. E blogul plin de recomandări, de la cărți, șosete și produse pentru câini, până la rochii și mobilier. Nu am reușit.

Sugestii de cadouri pentru luna decembrie

Decembrie 2020, luna cadourilor imaginare carti

Cadouri pentru femei, bărbați și copii

Ce trebuie sa stii inainte sa-ti iei un caine

Perne decorative ieftine

Joc de darts cu afisaj electronic

Idei de amenajare a unui dormitor modern

Măsuțe de cafea de lux pentru living

Piese de mobilier și decoratiuni vintage

Cuvertură pentru pat

Șosete din bumbac

Haine moderne cu prețuri mici

Rochii de seară pentru Crăciun și revelion

Ieri am avut o zi tare proastă: Mustește pământul de la atâta ploaie căzută. Vântul rece îmi taie răsuflarea. Pare că vrea să îmi taie și hainele, să ajungă la inimă, să mi-o înghețe. S-a întunecat înainte de ora 16, ca întotdeauna iarna în Scoția. Intru în casă. Aprind lumina în dormitor. Aprind și centrala. Mănânc un corn cu ciocolată. Ultimul. Câinii stau lângă birou, cu boturile pe picioarele mele. Mi-e frig. Nimic nu mă poate încălzi astăzi. Mă apasă o tristețe inexplicabilă…

Cum aș vrea să fie decembrie 2020, luna cadourilor? Senin și călduros. Să stau tolănită în nisip, iar soarele să se strecoare prin vegetația luxuriantă a unei insule pustii unde doar eu, câinii și oamenii dragi nouă să fim stăpâni.

Decembrie 2020, luna cadourilor imaginare

Vouă vă doresc să vă bucurați de viață nu doar acum, în Decembrie 2020, luna cadourilor imaginare, ci și în anul care vine și care sper să fie mai bun. Vă doresc să aveți sărbători cu bine!

Pentru cei care vor să ne îndulcească, mie sau cățeilor mei, finalul acestui an prost, las aici săgeata care indică drumul spre paypal.