De ce asculţi zilnic horoscopul? De ce mergi la ghicitoare, să îţi prezică viitorul? De ce trebuie să ştii ce se va întâmpla? Unde mai este farmecul vieţii, dacă viaţa ţi se transformă într-un şir plictisitor de evenimente dinainte ştiute? Cum ai mai putea trăi dacă ai avea posibilitatea să afli pas cu pas ce vei face, ce vei întâlni, ce vei păţi? Sunt convinsă că nu îţi dai seama cât de anostă ţi-ar fi existenţa. Pe tine, cel/cea care cauţi să îţi afli viitorul, să îţi răpeşti plăcerea de a fi surprins, eu nu te înţeleg!

Viaţa este o carte ce trebuie citită cu atenţie şi entuziasm, pagină cu pagină, fără să tragi cu ochiul, fără să cauţi răspunsuri ce nu există, fără să rupi foi din ea. Surprizele ne condimentează viaţa, ele transformă clipa în acel ceva magic, ce umple sufletul de bucurie şi aduce zâmbete pe chip. Când vă spuneam că “cele mai plăcute surprize sunt cele făcute atunci când omul nu se aşteaptă, cele făcute fără un motiv anume, fără a aştepta ocazii speciale”, poate credeaţi că sunt doar vorbe în vânt, aruncate pentru a mai umple o foaie din jurnalul meu virtual.

Nu erau doar vorbe! Cum credeţi că am reacţionat ieri, când curierul mi-a bătut la uşă cu un pachet în braţe, când eu nu aşteptam nimic de nicăieri? Ce credeţi că am făcut atunci când am deschis pachetul şi în interior am găsit o cutiuţă în formă de cufăr ce ascundea Carneţelul pentru o mamă minunată? Să vă mai spun că am chiuit şi am râs cu lacrimi de emoţie în ochi? În carneţel am găsit ceva atât de frumos! Fiecare pagină are o însemnare. Nu le voi aşterne pe toate aici, însă câteva trebuie să le vedeţi:

“O mama este o persoană care a învăţat să iubească şi nu mai poate scăpa de acest obicei”.

“Îţi mulţumesc că eşti întotdeauna pregătită să sari, să te caţeri, să desenezi, să cânţi, să aplauzi. Ai făcut din copilărie un loc fericit”.

“Mama este un fir care ţine lumea la un loc”.

 

IMG_0030

 

 

O altă cutiuţă ascundea o altă surpriză. Un USB flash drive. Dar nu orice fel de USB, ci unul personalizat cu numele meu, de pe care nu îmi pot desprinde privirile şi pe care îl voi purta cu mine oriunde voi merge. Totul ambalat cu o grijă deosebită, ce atingea perfecţiunea. Cum să nu te cucerească un asemenea gest? Cum să nu te emoţionezi până la lacrimi? Cum să nu îţi crească inima de bucurie citind mesajul găsit în Carneţel: “Vienela, îţi multumim că ai complotat alături de noi în luna surprizelor. După faptă şi răsplată, aşadar ţi-am complotat o surpriză. O vară minunată şi plină de surprize. Echipa iLUX.”

 

IMG_0029

 

Nu vreau să îmi cunosc viitorul, nu vreau să ştiu ce îmi rezervă ziua de mâine, nu vreau decât să mă las surprinsă de prieteni şi de viaţă, ceea ce vă doresc şi vouă! Mii de mulţumiri prietenilor din echipa iLUX! Week-end minunat şi plin de surprize tuturor!

 

IMG_0024

 

Particip la jocul Happy weekend, găzduit de prietena Elly.