Femeia-femeie ştie că fiecare nouă zi aduce provocări cu care trebuie să lupte. A citit despre ele prin cărţi, în ultimul timp le-a văzut amintite în citate pe facebook, dar mai ales le-a simţit pe pielea ei clipă de clipă, din momentul când a devenit femeie-mamă. Atunci a început cu adevărat greul. A învăţat ce înseamnă responsabilităţile şi a pornit lupta cu provocările vieţii. S-a căutat pe sine în ochi inocenţi de copil, a îmbrăţişat fericită parfumul dragostei, a împărţit cunoştinţele sale cu puiul de om, a acumulat noi şi noi cunoştinţe. Nu a dansat decât o vară. Cu toate astea, de când a devenit femeie-soţie şi-a cântat iubirea în multe alte veri, cu senzualitate, cu sensibilitate, cu dăruire. În tot acest timp s-a bucurat de norocul de a  se fi născut femeie.

Într-un 15 februarie îngheţat, înainte ca prima geană de lumină să albească zarea, s-a îndrăgostit de ideea de a deveni femeie-cu blog. A scris alert, vesel, simplu. A căutat oameni, a căutat cuvinte, a căutat viaţa din spatele blogurilor. Apoi a simţit cum o povară îi apasă pe suflet. A devenit serioasă, mult prea serioasă, complet diferită de cea care era femeia-pe facebook. Cu cât râdea şi glumea mai mult pe reţeaua reţelelor, cu atât scria pe blog într-un ton mai rigid, mai sobru, mai siropos. Avea nevoie de această destăinuire pentru a redeveni naturală, precum femeia-în viaţa reală, amestec de simplitate şi veselie, femeie.

Scutură umbrele îngheţate. Îşi caută propria desprimăvărare. Astăzi este femeia-vis. În visul ei viaţa e poezie şi poezia e viaţă. Poezia e simţire şi trezeşte simţiri. Pentru asta femeia nu trebuie să aibă studii de specialitate, ci doar să se simtă femeie-iubire, să ştie că atunci când sufletul moare, viaţa e searbădă, tristă, fără gust şi culoare, să caute iubirea în orice pală de vânt, în orice fiinţă sau nefiinţă, în artă şi în viaţă, pentru a-şi păstra sufletul curat. Femeia ştie că vorbele zboară şi scrisul rămâne, la fel cum ştie că nu tot ce e negru pe alb se cheamă poezie. Ea e femeia-speranţă, e femeia care luptă cu provocările, care scrie pentru a învinge demonii, care trăieşte pentru a iubi.

Astăzi se simte femeie, de trei ori câte trei – femeie.