Skip to main content

De pe meleagurile noastre

Citisem cu ceva timp în urmă prin blogosferă despre un idee simpatică, un fel de concurs la care câştigători erau declaraţi cei care ajungeau primii din punctul A în punctul B făcând autostopul. Chiar încercam pe atunci să imi conving băieţii să participăm şi noi de dragul distracţiei, dacă va fi să fie pusă în practică ideea. Acum, pofta în cui, în cazul în care va fi aprobat nebunescul proiect de lege, cel cu autostopul, dacă nu vrem să ne  fericească statul cu nişte amenzi usturătoare. Este mai simplu să furi o maşină, că primeşti o pedeapsă mai mică de şapte ani şi scapi cu o graţiere, din câte am înţeles. 🙂

Citisem acum vreo doi ani o carte drăgută, Vraja marelui nord, de Jean Leroy-Guyo. De atunci îmi tot mocnea în cap ideea de a pleca în aventura vieţii cândva, habar nu am când. În această carte citisem despre un tip care străbate întreaga Europă trecând din maşină în maşină, făcând autostopul. Nu ştiu dacă ideea se mai potriveşte şi zilelor noastre, dar ţin să îi avertizez asupra pericolelor pe cei care se încumetă. Nu hoţii, nu răpitorii, nu criminalii sunt de speriat, ci legile nebune de pe meleagurile noastre. 😀 Asta dacă nu cumva tot ce am auzit este minciună, aşa cum a fost şi gluma F64 cu moş crăciun care a pus bloggeri şi jurnalişti pe jar zilele trecute… 😀

Am spus mereu că trebuie să îmi ţin gura, că mă agit inutil, însă uneori nu mă pot abţine. Să râd sau să plâng din cauza celor care au noaptea coşmaruri, iar ziua încearcă să le faca reale, să îi sperie şi pe alţii? Mă întreb ce urmează… Probabil taxe, impozite sau amenzi pentru că respirăm aerul planetei, că privim cerul înstelat, că purtăm în permanenţă umbra cu noi… Să le mai dăm câteva idei?

Comments
 • Cuvânta December 19, 2013 at 12:46 pm

  Am citit si eu Vraja Marelui Nord, e carte scrisa cu dragoste de duca. Cat despre legea autostopului, as intelege daca ar fi facuta din siguranta pt calatori, in cazul in care tara noastra ar fi o tara de criminali in serie. Motivatia ca cei care iau bani nu platesc impozite mi se pare o nesimtire, in conditiile in care guvernantii nostri sunt asa cum sunt.

 • Radu December 19, 2013 at 3:34 pm

  Nimic nu prea mă mira acum! 🙂

 • javra December 19, 2013 at 8:57 pm

  Încet, încet, România devine stat poliţienesc.

 • elly weiss December 19, 2013 at 11:01 pm

  Nu stiu ce sa cred despre treaba asta cu autostopul. Doar zvonuri ce am vazut. Dar sunt capabili sa dea o lege ca asta.
  Daca va fi ii gasesc motivatia/explicatia. Sunt multe firme de transport (microbuze) si cred ca sunt invidioase pe rechinii care le iau unii potentiali clienti. Daca ar veni ceva, din directia asta vine.

 • Irealia December 20, 2013 at 2:47 pm

  Da, la asta sunt buni, să dea legi peste legi, unele mai stupide ca altele. Nu m-ar mira nimic, sincer. Poate doar dacă aș vedea că începe să le pese de ce se întâmplă, atunci aș rămâne cu gura căscată.

 • Intuneric December 20, 2013 at 2:57 pm

  Unii sunt obsedati de intrebarea “Care o are mai mare?”… Incertitudinea asta poate deveni sursa unor taxe si impozite nebanuite. Trebuie doar sa avem incredere.

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.