M-a trezit acum câteva minute un vis mult prea urât, despre care m-am grăbit să povestesc pe blogul doaronline, gândindu-mă că l-aș putea uita cumva, înainte de a descifra de unde vine. Apoi mi-am dat seama că nici măcar dacă încerc, nu reușesc să îl alung atât de repede pe cât mi-aș dori, căci m-a impresionat teribil. Aș fi trecut ușor peste imaginile ce mi s-au derulat în viteză prin fața ochilor, cu o intensitate ce nu îmi permitea să pricep dacă e vis sau realitate, însă atunci când cosmarul a ajuns la faza în care mama stătea pe un pervaz de lemn vopsit verde și mă ruga să o iau de acolo, pentru că moare de cald, am înțeles de unde vine visul.

Înainte de a adormi, am tot discutat cu sora mea despre saltele ortopedice și despre necesitatea de a-i comanda și mamei una, căci patul în care doarme acum nu ni se pare foarte potrivit pentru un om paralizat și nici nouă nu ne este comod să o ajutăm, așa că înjurăm birjărește ori de câte ori trebuie să o mișcăm, să o schimbăm sau să o ridicăm de acolo. Probabil influențată de conversația cu sora mea, de pătura mult prea călduroasă în care mă înfofolisem, de vișinele la care am poftit dimineață, de multele treburi pe care le am de făcut astăzi, am ajuns să le amestec pe toate într-un coșmar ce mă împinge acum să mă gândesc foarte serios la acele saltele, căci nu pot uita vocea rugătoare a mamei, cum îmi tot spunea  în vis să o iau de acolo, căci murea de cald.

Știu, a fost doar un vis, dar ar fi de vis dacă aș reuși să o văd mutată pe o saltea potrivită problemelor pe care le are sau care vor mai veni, căci nu sperăm la mai bine… Încă nu știu dacă aceste saltele ortopedice sunt de mai multe feluri, pentru diverse probleme, dacă există unele saltele special concepute pentru persoanele paralizate, știu că nici prețul lor nu este chiar mic, dar ne vom documenta, vă aștept și pe voi cu sfaturi, dacă aveți, și sper ca în curand să mă pot lăuda că i-am rezolvat mamei această problemă.