Fiecare sâmbătă dimineaţa aduce cu sine întrebarea: Ce anume să aleg pentru astăzi, din noianul de poze pe care le-am adunat în calculator?  După îndelungi controverse purtate în gând, am decis ca astăzi să vă arăt cum se oglindesc în ape diverse construcţii, plante şi animale. Puteţi da clic pe imagini, pentru a le vedea mai clar.

Pentru cei cărora le este dor de mare şi de frumuseţile pe care ea le ascunde, ca mai apoi să le scoată la suprafaţă, pe nisipul fierbinte, am ales câteva cochilii, în care probabil încă mai cântă valurile înspumate.

 

 

Trandafirul roz. Sau trandafirii… Când apele se tulbură,  aceste flori îşi schimbă forma… Sau poate este doar o iluzie, menită să ne inducă în eroare.

 

 

A devenit obicei ca, la orice schimbare semnificativă a vremii, prietenii mei de pe facebook să ofere informaţii meteorologice. Aşa aflu imediat cum este vremea în ţară, unde a nins, unde a plouat, unde este ceaţă, unde bate vântul şi unde a răsărit soarele. Pentru cei care ieri nu au avut norocul de a vedea zăpada privind pe geam…

 

 

Ne-am obişnuit să asociem focurile de artificii cu bucuria, cu sărbătoarea, cu distracţia. Haideţi să ne bucurăm de viaţă privind în dublu  exemplar un foc de artificii!

 

 

Credeţi că există pe pământ ceva mai frumos decât soarele răsfrânt în luciul apei? Priviţi întâi imaginea, apoi puteţi răspunde.

 

 

Nu ştiu dacă în realitate arată la fel de bine, pentru că nu am ajuns încă la Istambul, dar poza  aceasta îmi şopteşte la ureche că ar fi mare păcat să stea ascunsă privirilor, într-un fişier al calculatorului. Deci, să o scoatem în lumina rampei!

 

 

O plimbare cu cămila este cu siguranţă prilej de bucurie, dacă ne luăm după imaginea de mai jos. Totuşi, eu aş ezita puţin, deoarece acum mulţi ani, când în Ploieşti a venit o menajerie, am simţit mirosul dezgustător al unei cămile ce nu cunoştea noţiunile de politeţe şi graţie- încerca să scuipe vizitatorii- şi nici măcar nu se spălase pe dinţi.

 

 

Un copac cu flori,

Şi un colţ uitat de cer,

Un copac cu flori,

Este tot ce vă ofer…

 

 

 

Slovenia insistă să se laude la noi cu frumuseţea unui lac. Nu văd nici un motiv serios pentru care să o refuz, mai ales că fotografia se potriveşte temei de astăzi.

 

 

Promiteam la început că vă voi arăta şi animale. Pisicuţele, aceste feline drăgălaşe, sunt renumite pentru obsesia lor legată de curăţenie. De când au descoperit oglinda, după fiecare spălare îşi verifică blăniţa, aşa cum se poate vedea şi în imagine. Ştiu, nu este reflectată în apă, dar îmi veţi trece cu vederea, nu?

 

 

 

Iar la final, o nedumerire: avem reflexia, dar nu vedem de la ce a pornit. Mă poate lămuri cineva? :))

 

 

 

Cred că ne-am oglindit destul pe ziua de azi! Prin bucătărie bate vântul, praful este neşters, rufele sunt nespălate, iar postările altora necitite, aşa că vă las. Distracţie plăcută şi spor la treabă!

 

Particip la jocul Happy Weekend, ediţia cu numărul 6, care a pornit de la Elly. Tot la ea găsiţi detalii, dacă doriţi să vă jucaţi alături de noi.