Aceasta este ziua în care, pentru a mă ţine de planul blogosferic bine stabilit, ar trebui să recomand câteva articole. Bine că mi-am amintit înainte ca ziua să se sfârşească… :)  Nu am reuşit să citesc prea mult în săptămâna care a trecut, dar tot am găsit cateva articole pentru voi, în caz că doriţi să citiţi mai mult şi aveţi timp.

Dana a venit cu Lecţia din viaţa patru, un articol care a stârnit gânduri ascunse, care a trezit întrebări ce zac în stare latentă în orice om. “Cu ceva timp înainte studiaseră la Literatură un roman SF, despre un tip de om înapoiat. Pe scurt, acesta nu trăia cu mult diferit faţă de realitatea pe care Vix o cunoştea…”, “Ştiu bine că o singură viaţă nu e suficientă pentru a învăţa toate Lecţiile, pentru a fi ceva, pentru a face pentru cei din jur ceva care să lase cu adevărat un semn al trecerii tale pe acolo.”

Razvanbb şi-a propus să centralizeze informaţiile despre blogurile din România, aşa că toţi cei ce vor să intre în istorie, să lase o urmă a trecerii prin blogosferă, să devină eroi ai legendelor bloggerilor, sunt invitaţi să completeze formularul, pentru că “Peste ani, copiii noştri vor învăța despre noi în manualele de istorie. Că domnitori nu mai avem, cu turcii nu prea ne mai luptăm și războaiele mondiale se dau pe internet și pe piețele de capital.. ”

Groparu a lăsat pentru un moment glumele deoparte şi a scris un articol serios, prin care încearcă să ne convingă să renunţăm la ciupercile culese din pădure. Asta după ce “Vizualizam 5 oameni foarte dragi mie întinşi pe targă, pelife support, exact ca-n filmele americane”. De citit şi de dat mai departe!

Cuvânta, cu articolul de astăzi, în care ne anunţă că este în mare pericol: “Mă voi îmbolnăvi de dromomanie, boala celui care dorește să călătorească nonstop. Simt un zvâcnet în picioare, că talpa bate ușor podeaua precum copita unui cal nărăvaș…”, îmi aminteşte de freamătul ce mă cuprinde când citesc articole scrise de călători. Apropo, cine intră pe blogul meu venind din Dubai?

Sonia, cu articolul Cel mai şi cel mai a trezit şi curiozitatea mea, făcându-mă să mă întreb şi să vă întreb “Dacă ar fi să recomandați cuiva un singur articol de pe blogul vostru, care ar fi acela? Și de ce? Pentru că este cel mai bun sau cel mai frumos din punctul vostru de vedere? Pentru că vă reprezintă cel mai bine? Pentru că vi se pare cel mai interesant?”