Poate v-aţi întrebat şi voi vreodată de ce unii oameni nu fac baie, poate i-aţi condamnat sau le-aţi plâns de milă. Am plecat pe teren, în cercetare, am luat interviuri, am făcut diverse statistici şi am ajuns la un rezultat surprinzător. Înainte de toate, trebuie să ştiţi că foarte multe persoane îşi doresc să facă baie, însă cerul, pământul, stelele şi oamenii fac în aşa fel încât să îi împiedice, poate pentru a râde de ei mai târziu, poate pentru a se răzbuna sau pur şi simplu de plictiseală. Motivele sunt mai puţin importante. Ceea ce contează în acest moment sunt concluziile la care am ajuns. Iată-le mai jos:

Omul, de felul său foarte ocupat, plănuieşte să facă o baie relaxantă seara, după ce îşi termină treburile, după ce îşi hrăneşte familia şi animalele, după ce totul este pus la punct. Ghinion. Până se umple cada, omul e deja adormit.

Dimineaţa se trezeşte cu gândul să facă baie. Odată cu el se trezeşte câinele care îşi cere dreptul de a fi scos afară, la o scurtă plimbare. Când se întorc, omul hrăneşte rapid pisicile, bea o cafea şi discută vreme de o jumătate de oră la telefon.

Omul se pregăteşte să facă baie, însă două urgenţe îl scot iar din casă şi îl fac să mai piardă o oră şi jumătate pe la neamuri şi pe la prieteni.

Revine cu gândul disperat că trebuie să facă o baie. Tocmai atunci îşi anunţă sosirea soacra. Eh, nu se cade ca omul să facă baie când e soacra în vizită, nu? O aşteaptă să plece.

Pleacă la serviciu şi partenerul. Omul rămâne singur şi simte cum pluteşte la gândul că va face o baie de trei ore, cu cafea, ţigară, carte, muzică… Umple cada, îşi duce în baie tot ce i-ar putea trebui.

Ah, în sfârşit, omul apucă să intre în apă. Îşi toarnă şampon în păr şi… sună interfonul. Să răspundă, să nu răspundă? Dacă e cineva important? Dacă a apărut vreo urgenţă? Fuge la uşă cu părul ud, cu apa şiroind pe gresie.

Se face revizie la gaze şi e musai să deschidă uşa. Muncitorii să aştepte, că omul îşi bagă numai la figurat picioarele în baie, se îmbracă şi deschide uşa…

Iată de ce unii oameni nu fac baie. :D