De ce trebuie să negăm frumusețea altor țări?

Încerc să rămân calmă și nu prea reușesc. Încerc să nu pun la suflet spusele altora, dar încercările îmi sunt sortite eșecului. Mă afectează orice porcărie spusă de alții, fie ei cunoscuți sau necunoscuți. E foarte probabil ca starea asta proastă să îmi fie amplificată și de încordarea în care trăim din cauza pandemiei. De ce trebuie să negăm frumusețea altor țări?

Scoția chiar este o țară minunată

Am scris ieri un articol cu informații despre Scoția. Pot spune că a fost apreciat de mulți oameni. A depășit 800 de vizualizări și continuă să fie accesat. Pe grupurile unde l-am distribuit s-au adunat sute de comentarii. Toți îmi dau dreptate, toți susțin că sunt de aceeași părere, deoarece Scoția chiar este o țară minunată.

Scoția rămâne una dintre cele mai frumoase țări ale planetei

Chiar m-am mirat că nimeni nu mă contrazice. Spuneam acolo, la un moment dat, că “Scoția rămâne una dintre cele mai frumoase țări ale planetei, o țară despre care merită să aflați mai multe. O țară pe care merită să o vizitați”. Dar nu am spus că este cea mai frumoasă. În această dimineață am găsit comentariul unui nene care mă certa deoarece:

Cea mai autentica tara e Romania

“Nu știu dacă ai vizitat în totalitate România, dar cea mai autentică țară a fost întradevăr România. De 30 de ani se chinuie să o distrugă oameni politici și tot au furat și tot au distrus. De pe timpul lui Burebista tot am fost cotropiți, dar noi ca neam am rămas pe pământul nostru!!! Nu mai lăudați alte țari gen Scoția pentru ca ei nu sunt o țară cu trecut istoric!! România este țara pe care o iubesc, chiar dacă acum suntem umiliți.

Dar am fost umiliți și de turci și de tătari și etc!! Acum trecem prin una dintre cele mai grele momente!! Să fii român, să o duci bine în Scoția și să spui că acolo sunt oameni cu bun simț și etc! Te întreb, de ce nu promovezi Romania? Și dacă ti-e bine acolo în Scoția!! Foarte bine!!! Stai acolo!! Și nu dezinegra (a vrut probabil să spună nu denigra) pe noi că nu avem bun simț și nu suntem educați!! Adevărat a înviat!” Dar…

Eu sunt patriot si îmi iubesc tara

Apoi un altul: “Asa e ..si Eu sunt patriot si îmi iubesc tara mai mult ca orice… Avem toate formele de relief pe care nici o tara Nu le are… Sa Nu mai spun mancarea si produsele traditionale. De ele orice strain ajuns pe meleagurile noastre este fermecat si îndragostit de ele…”

Unde au citit ei că nu apreciez frumusețile României, habar nu am, deoarece chiar nu am scris așa ceva. De unde știu ei dacă am scris sau nu despre țara noastră, iar nu știu. Dar vă pot arăta ce mi-a mai spus și al doilea domn, deoarece:

Scotia e frumoasa, dar ca Romania nu e nici una

“Scotia ca Si Anglia au clima diferita de a noastra… Asa este. Poti prinde intr-o zi 3-4 anotimpuri deoarece vremea e schimbatoare! O fi ea Scotia frumoasa, dar ca Romania nici una… parerea mea! Totusi, Eu Nu vad ceva wow la aceste tari… sincer. Si noi stam cu toata fam in Anglia, insa pe perioada Octombrie-Martie… e jale. Ploi și vânt… Asa ca Nu vad ceva frumos la aceste tari! Pe cand la noi iarna mai au zapada, mai mergi la munte și la ski și sanius… Aici cf? Apropo, am vazut ca suntem din acelasi oras – Ploiesti!”. Și?

Iubim Romania pentru ca este a noastra

Am încercat să rămân politicoasă și să îi răspund: “Iubim Romania pentru ca este a noastra si pentru ca este intr-adevar frumoasa, dar asta nu inseamna sa ne legam la ochi si sa negam frumusetea altor tari. Stii cum e, gusturile sunt diferite… Mie, de exemplu, nu imi place decat prima zapada din an, dar si aia vazuta din casa… Apreciez in Scotia iarba care ramane verde pe tot parcursul anului, in schimb…”

M-a luat la întrebări: “Si cu fusul orar cum rāmâne? Se luminează târziu și se înserează devreme… Da, asta așa este, iarba este mereu verde doar ptr ca au umiditatea mare ca peste tot in Regat… Nu au clima temperat-continentala ca a noastra..”.

Este o mare diferența fata de Romania

I-am spus că “Mie imi plac toate astea, d-aia am si scris in felul asta. Nu trebuie sa ne placa tuturor.”.

Văzând că nu o scoate la capăt, a început probabil să gândească și a realizat că “Totuși… aici este o mare diferența fata de Romania! Respect, bun simt, curățenie și natura primitoare (nu defrișări ) etc. Au și ăștia ceva bun fata de Romania.”.

Am încheiat politicos: “Cu cat traiesti mai mult aici, cu atat observi mai multe.”, dar trebuie să recunosc că mi-au stricat dimineața.

Anglia are mai multi turisti decat Scotia

Nu pot încheia, nu încă, deoarece trebuie să mai vedeți niște comentarii:

-Macar Scotia sa fie, ca Anglia… (un nene)

-Nu stiu ce sa spun… In Anglia nu am fost decat pe aeroport, fortata de escale. Dar ma gandesc ca Anglia are mai multi turisti decat Scotia, deci probabil ceva ii atrage acolo, nu? (eu)

-Turisti? Toti vin la munca sau la facultate aici doar (nenea).

Franta sau Spania sunt holiday tourists

-Poftim? :O The United Kingdom is the world’s 10th biggest tourist destination, with over 36 million visiting in 2018. US$31.93 billion was spent in the UK by foreign tourists in 2017. – sursa Wikipedia (eu)

-Lasa wikipedia. In uk oricine vine cateva zile cu afaceri si sta la hotel e trecut ca vizitator. Se cheama business tourism. Pe cand in tari ca Franta sau Spania sunt holiday tourists, ala e turism adevarat. In Uk ce sa vezi? Ploaie, cer gri si turnul Big Ben, in rest…. (nenea).

-Nu este adevarat. Eu cunosc personal o multime de oameni care au venit ca turisti pana in Scotia, unde vremea este mai rea decat in Anglia. (eu)

In Scotia da, acolo e frumos, ai orase, peisaje

-Cum am zis si mai sus, in Scotia da, acolo e frumos, ai orase și peisaje, dar in Anglia e alta poveste (nenea).

-Nu am vazut Anglia decat in poze, dar jur ca mi-as cheltui banii pe o vacanta acolo. Desigur, dupa ce as termina de vizitat toate tarile calde. Uite, sotul meu gaseste ca vremea in UK este perfecta pentru el. Eu sunt iubitoare de soare și de caldura, insa el nu suporta temperaturile trecute de 20 de grade. Ar fi un turist excelent, mai ales ca nu il deranjeaza nici ploaia și nici vantul. (eu)

Turismul in Anglia

Avem un prieten care locuiește de vreo 8-10 ani în Anglia. Ne-a explicat cum stă treaba cu turismul acolo. “Englezii știu să se vândă. Dacă găsesc o piatră în mijlocul câmpului/pădurii, imediat pun un anunț lângă ea. Aici s-a căcat cândva Robin Hood, iar turiștii se îngrămădesc să vadă unde s-a căcat Robin Hood”.

De ce trebuie să negăm frumusețea altor țări? Ne face asta mai patrioți cumva?

Oare se urâțesc ele dacă noi le negăm frumusețea?

Mie, de exemplu, peisajul acesta, fotografiat în Scoția, mi-a tăiat răsuflarea. Dacă altora nu le place, ar trebui să spun și eu că e urât? Sorry, dar eu sunt oaia neagră. E frumos ce-mi place mie!

De ce trebuie să negăm frumusețea altor țări?

Deci așa cu românașii noștri verzi. Toate țările put, dar a noastră e atât de mișto, încât rămâne dincolo de înțelegerea pământenilor. Deoarece am reușit să rămân calmă, mi-a trecut prin cap să salvez comentariile. Și, desigur, să le postez pe blog. Dar pe ei îi poate convinge cineva că nu au dreptate?