Copiii absorb limbile straine ca un burete. Dar cat de usor este sa ii predati copilului limba germana? In primul rand, trebuie sa luati in considerare faptul ca copiii bilingvi tind sa fie studenti mai buni, cu abilitati de citire mai avansate, o mai mare incredere in ei insisi si cu abilitati mult mai dezvoltate.
Aceasta limba are 228 de milioane de vorbitori pe glob, ceea ce face din limba germana a 10-a limba cea mai vorbita din lume. In plus, Germania este prima cea mai mare economie din lume, deci vorbind limba germana pot sa apara, in viitor, si mai multe posibilitati.
De aceea, ar trebui, in primul rand sa va ganditi la manuale speciale. De exemplu, la librariadelfin.ro veti gasi manuale limba germana clasa 2, dar si pentru alti ani de studiu. Aceste manuale sunt realizate in conformitate cu programa scolara si Cadrul European Comun de Referinta pentru Limbi, si sunt avizate de Ministerul Educatiei.
Manualele de limba germana clasa a 2 a, disponibile pe site, au preturi accesibile, si contribuie la dezvoltarea personala a elevilor, in timp ce le ofera posibilitatea sa interationeze. Fiecare capitol din manual introduce lectii noi de vocabular si gramatica si este insotit de o gama larga de activitati si materiale suplimentare, cum ar fi melodii, videoclipuri si activitati. Lectiile sunt disponibile si in varianta digitala, si contin activitati de invatare interactive.
Pe langa manuale, ar fi indicat sa va sprijiniti copilul, in cazul incare o adeverata pasiune pentru limba germana, in parcurgerea unor lecturi in aceasta limba. Fiecare copil creste cunoscand basmele fratilor Grimm. Scrise initial in 1812, in germana, aceste povesti de renume mondial au fost redate pentru a le face putin mai „prietenoase cu copilul” decat textele originale. Insa, in prezent exista numeroase versiuni placute si care sa nu continta nimic care sa ii sperie pe micuti.
Sa stiti, ca in momentul in care se studiaza o limba straina este mult mai placut sa sa auziti sau sa cititi un text in limba sa originala. Cautati volume din basmele celebrilor Brüder Grimm, intr-un format bilingv. Citind sau ascultand basmele, cei mici se pot bucura de basme clasice precum Aschenputtel („Cenusareasa”), Der Froschkönig („Regele broscoi”) si Rotkappchen („Scufita rosie”).
O carte populara pentru copii este Max und Moritz – Eine Bubengeschichte in sieben Streichen de Wilhelm Busch. Publicata in 1865, este o poveste amuzanta povestita in rima si reprezinta o poveste de culcare ideala.
Limba germana, fie ca este studiata la scoala sau in sanul familiei, reprezinta o cheie spre un viitor mai bun, intr-o tara care este cunoscuta prin inovatiile aduse in intreaga lume. De la tiparnita lui Gutenberg la descoperirea a undelor electromagnetice de catre Hertz, de la dezvoltarea chimioterapiei de catre Ehrlich la teoria relativitatii a lui Einstein, de-a lungul istoriei, germanii s-au dovedit a fi mari inovatori.
Aceasta tendinta continua si astazi. 4 dintre cele mai inovatoare 10 companii din lume sunt situate in Germania si la 12,7% din cele mai mari cereri de brevete de pe mapamond. In plus,Germania exporta mai multe produse de inalta tehnologie decat oricare alta tara, cu exceptia S.U.A. si peste 600 de firme activeaza in domeniul de ultima generatie al biotehnologiei.
Cu asemenea argumente, cred ca orice parinte isi va incuraja copilul sa invete limba germana.
Germana e o limba de baza, dupa engleza…mai bine inveti germana decat franceza, e mult mai logica