Exista foarte multe aspecte de luat in considerare atunci cand vine vorba de propriul nostru aspect fizic. Ei bine, cu siguranta fiecare dintre noi consideram ca avem unele mici detalii neplacute din acest punct de vedere, insa ceea ce vedem zilnic in jurul nostru este ca atunci cand suntem nemultumiti de un anume aspect, este cel mai important sa ne dam toata silinta pentru a-l imbunatati.

In ceea ce priveste stilul de viata al atletilor, al sportivilor de performanta sau al celor care practica bodybuilding sau culturism, lucrurile nu sunt neaparat usoare, dar nici imposibile. In cazul in care o persoana noua in acest domeniu, isi doreste cresterea masei musculare sau definirea muschilor, poate apela la o serie de solutii, asa cum sunt suplimentele alimentare ce sprijina puterea de antrenare, energia si recuperarea, insa este un necesar si conditia fizica bine pusa la punct. Auzim frecvent ideea de “doping”, insa multe persoane (care bineinteles nu au prea multe cunostinte in acest domeniu) nu fac diferenta intre termenul de dopare si cel de supliment nutritiv.

Ce sunt de fapt suplimentele nutritive?

Desi majoritatea apeleaza la ajutorul suplimentelor nutritive cu gandul ca astfel vor influenta cresterea masei musculare, acest fapt este complet eronat. Suplimentele alimentare sunt niste formule, care se gasesc pe piata sub forma de capsule, comprimate, pudre sau lichide, care au un continut bogat in macronutrienti ca aminoacizi, minerale, vitamine, care sunt esentiale pentru un stil de viata sanatos.

De asemenea, atunci cand corpul este supus la exercitii fizice intense, din organism se consuma o creatina, electroliti, etc., ce trebuie suplinite in vederea unui metabolism echilibrat.

Care sunt principalele avantaje ale suplimentelor nutritive?

Asa cum ne putem documenta si de pe site-ul marilor producatori sau distribuitori de astfel de produse, un bun exemplu fiind cei de la SCI-MX , avantajele suplimentelor nutritive sunt numeroase:

  • Imbunatateste regimul alimentar necesar pentru dezvoltarea musculara
  • Reprezinta o alternativa gustoasa pentru gustarile dintre mese
  • Sprijina arderea grasimilor nedorite
  • Nu prezinta efecte secundare
  • Sustine starea de sanatate generala
  • Nu influenteaza testele antidoping (in cazul atletilor si sportivilor de performanta)
  • Sunt un bun stimulent energetic
  • Suplimenteaza nivelurile de vitamine, minerale, aminoacizi, necesare unui bun antrenament

Atunci cand persoanele interesate de cresterea masei musculare lucreaza intens in cadrul unor antrenamente grele, muschii si tesuturile musculare obosesc si sunt afectate. Cu ajutorul suplimentelor nutritive, se promoveaza si sprijina recuperarea in urma acestor exercitii fizice dificile si in urma eforturilor intense.

De asemenea, persoanele care practica culturism si bodybuilding stiu, cu siguranta, cat este de important sa scapi de acele grasimi negative, iar in acelasi timp sa adaugi masa musculara in loc (proces de remodelare corporala). Ei bine, mare parte din suplimentele nutritive cuprind o formula special creata in acest sens, fiind bogate in ingrediente ce sprijina arderea grasimilor nedorite.

Un alt important aspect de luat in calcul este protejarea articulatiilor, deoarece acestea pot fi afectate in cadrul exercitiilor intense. De asemenea, si in acest caz, ingredientele suplimentelor nutritive sunt destinate sa impiedice deteriorarea articulatiilor si sa ofere un confort sporit.

In cazul in care te-ai apucat de antrenamente intensive si iti doresti sa consumi un supliment nutritiv pentru a amplifica gradul de putere, rezistenta sau recuperare, dar si pentru a sprijini cresterile musculare, este recomandat sa apelezi la recomandarile unui medic sau ale unui nutritionist, intrucat trebuie intai sa testezi gradul de acomodare al organismului la aceste produse.