Deşi se spune despre staţiunea Saturn că ar fi o staţiune dedicată persoanelor de vârsta a treia, care vor să îşi petreacă un concediu pe litoral, realitatea e diferită. Condiţiile tot mai bune de cazare, intrarea lină în mare, cât şi vecinătatea cu Mangalia şi cu Venus (ambele staţiuni la fel de populare), fac din această staţiune locul perfect pentru persoanele care vor să-şi aducă familia la mare, precum şi pentru cei care vor să se bucure de Marea Neagră, fără să fie obligaţi să suporte aglomeraţia staţiunilor mai populare.

Din punct de vedere geografic, staţiunea Saturn se află între Venus şi oraşul Mangalia.

Calea de acces principală o reprezintă şoseaua E87, care uneşte staţiunile din sud cu Constanţa, care se află la 42 de km distanţă. Faţă de Mangalia, Saturn se află la circa 1 km distanţă, motiv pentru care mulţi dintre turişti aleg să se aprovizioneze cu mâncare direct din magazinele din Mangalia şi să nu meargă la restaurantele locale.

În ceea ce priveşte plaja, asemeni celei din Sulina, intrarea este foarte lină. Mai mult, de-a lungul celor 2 km de plajă se găsesc golfuleţe naturale, care oferă posibilitatea unor locuri mai retrase. Totuşi, trebuie menţionat şi faptul că, în zona nordică a staţiunii, plaja se lăţeşte destul de mult, iar în unele locuri ajunge să aibă o lăţime de circa 150 de metri, fiind asemănătoare din acest punct de vedere cu cea din Mamaia.

Unde vă cazaţi în Saturn?

Cifrele oficiale arată 13-13500 de locuri de cazare în hoteluri de 2-5 stele. Cele mai multe hoteluri se încadrează în categoria de 3 stele, iar tarifele practicate pornesc de la suma de 90-95 de Ron pe noapte de persoană, cu fluctuaţii semnificative în mijlocul sezonului estival. Chiar şi aşa, locurile de cazare sunt ocupate relativ rapid, atât de tineri, cât şi de bătrâni care vin pe litoral pentru tratamente marine.

Există două baze majore de tratament în Saturn, iar ele se află în incinta hotelurilor Hora şi Balada. Acolo, metodele de tratament se bazează pe proprietăţile terapeutice ale apelor sulfuroase din zonă, ale apei mării, precum şi a nămolului sapropelic. Astfel, cei cu boli reumatice autoimune sau degenerative, precum şi cei cu diferite probleme metabolice sau dermatologice, pot profita din plin de nişte tratamente mult mai eficace şi mult mai ieftine decât cele efectuate în mod curent în spitale.