Skip to main content

De ce este SEO important pentru afacerea ta

In ziua de azi toti utilizatorii internetului folosesc motorul de cautare pentru a se informa si pentru a gasi servicii si produse de care au nevoie. Dar stiai ca numai 15% din ei trec dincolo de prima pagina a rezultatelor date de motorul de cautare?

Este un adevar crunt in lumea online de azi. Asadar, daca afacerea ta nu apare in primele rezultate in urma unei cautari, ceilalti 85% din utilizatori nu te vor gasi niciodata.

Asta inseamna ca SEO nu este important pentru afacerea ta – este ESENTIAL, si cu cat incepi mai repede sa investesti intr-o campanie seo de optimizare a site-ului, cu atat mai bine. SEO iti poate aduce lead-uri si clienti.

seo

Iata niste motive, in cazul in care nu esti inca convins de asta:

SEO ofera eficienta in raport cu investitia

In comparatie cu marketingul pe social media, reclamele platite si alte metode prin care sa obtii lead-uri, sa investesti in optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare este mult mai avantajos, cu alte cuvinte, vei avea un ROI mai mare. De ce? Pentru spre deosebire de reclamele platite care iti aduc rezultate doar cat sunt active, SEO este fundatia prezentei tale online. Acesta aduce rezultate pe termen lung. De asemenea, vei avea un ROI masurabil, ceea ce nu putem spune acelasi lucru despre marketingul traditional, cum ar fi reclamele TV si panourile publicitare.

 SEO este bun pentru vizibilitatea afacerii tale si al brandului tau

Chiar daca nu tot timpul vei primi click-uri spre site-ul tau din motoarele de cautare, are deja o valoare faptul ca apari in rezultate pentru cuvintele cheie legate de afacerea ta. De fapt, de cele mai multe ori utilizatorii cauta mai multe variante ale cuvintelor cheie si dau click-uri pe multe site-uri pana gasesc ceea ce isi doresc. Asta inseamna ca atata timp cat apari in rezultate, si cu cat mai sus cu atat mai bine, ai sanse ca ei sa ajunga sa iti vada serviciile/produsele oferite.

Alte cateva beneficii oferite de SEO:

 • trafic targetat
 • vanzari mai multe
 • imbunatateste experienta utilizatorului pe site
 • pozitionare pe termen lung in motoarele de cautare – o optimizare corecta va determina site-ul sa isi mentina pozitia in primele locuri pe anumite cuvinte cheie pe termen lung.

Daca te-ai convins de importanta unei campanii de SEO, agentia online Digital Metrics te poate ajuta ca site-ul tau sa fie indexat in Google pentru cuvinte cheie relevante si chiar sa ajungi in top 10 rezultate.

 

Comments
 • Zina September 30, 2016 at 2:33 pm

  De acord cu tine în ceea ce privește importanța SEO, dar cine te oprește să-l faci și singură?!

  • Vienela September 30, 2016 at 2:53 pm

   Pai aici nu e vorba despre optimizarea unui blog, ci a unui site / magazin. E foarte greu (daca nu cumva chiar imposibil) sa ajungi pe prima pagina fara ajutor extern, mai ales ca nici concurenta nu doarme. 😉

  • Firma SEO October 3, 2017 at 2:45 pm

   Buna,

   Nu te opreste nimeni sa faci SEO de unul singur. Nu e foarte greu, doar ca o firma care se ocupa de seo are resursele pe care tu nu le ai si are si acces la informatii mai repede decat tine.

 • Maryan February 4, 2017 at 9:55 pm

  SEO este cea mai puternica modalitate de promovare pe internet. Este un domeniu foarte complex.
  Totul porneste de la cuvintele cheie.

  E important sa identifici cuvintele cheie potrivite si apoi cu optimizarea continutului in jurul acestor cuvinte cheie.

  Pentru a ajunge intre primele rezultate Google, trebuie executati o serie de pasi.

  Doresc mai multe detalii in acest sens. Toate cele bune!

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.