Camerele video auto au devenit populare în ultimii ani. Se datorează nevoii tot mai mari de a urmări ceea ce se întâmplă în jurul vehiculului. Ele sunt de obicei foarte practice și confortabile în utilizare. Sunt plasate, de obicei, în partea din față a mașinii, pe bord. O cameră video auto sau camera de bord este un dispozitiv de înregistrare special conceput pentru a fi plasat și utilizat în vehicul. Prin urmare, este conceput ca un produs diferit de camerele convenționale. Sunt dispozitive care prezintă o serie de avantaje:

Sunt foarte ușor de plasat și utilizat, deoarece sunt de obicei dispozitive mici. Acestea măsoară aproximativ 10 x 5 x 2 cm și au o greutate medie de 150-200 de grame.

O mare varietate de modele sunt disponibile pe piață. În plus, multe vin cu funcții suplimentare adaptate gusturilor fiecărui utilizator.

Există o gamă de prețuri foarte largă și atractivă. Prin urmare, puteți găsi opțiuni de foarte bună calitate în funcție de bugetul dumneavoastră.

Cele mai importante caracteristici de luat în considerare pentru achiziție sunt calitatea imaginii sau rezoluția și stocarea datelor. Anumite funcții suplimentare sunt, de asemenea, relevante, cum ar fi G-Sensor, Wi-Fi și GPS.

Este foarte important să cunoașteți atributele specifice fiecărui model de cameră. Acest lucru vă va permite să vă orientați mai bine atunci când alegeți unul dintre aceste accesorii pentru mașina dumneavoastră. Iată care sunt cele mai importante criterii de cumpărare: rezoluţie funcționalități, înregistrare pe timp de noapte, înregistrare față și spate.

Ca orice alt produs audiovizual, rezoluția este deosebit de importantă pentru camera video a mașinii. Doriți să surprindeți cât mai multe detalii posibil, despre ceea ce se întâmplă în afara și în jurul vehiculului. Prin urmare, trebuie să luați în considerare gama de calitate sau rezoluție. În acest fel, rezoluția oferită de camerele auto ar putea fi 720p. Cu toate acestea, este recomandată rezoluția de 1080p, ceea ce este echivalent cu Full HD. Acesta oferă o calitate excelentă, la fel ca 1440p,

Stocare: Alături de calitatea imaginii, stocarea este un alt criteriu cu adevărat esențial de luat în considerare pentru o cameră auto dvr. Stocarea sau memoria este capacitatea dispozitivului de a înregistra și salva date. În acest caz, înregistrările pe care urmează să le faceți.

Trebuie să aveți în vedere că, pentru camera auto este necesar să folosiți un card de memorie SD (care este introdus în cameră) Puteți alege între diferite capacități de memorie. De obicei sunt de 32 GB, 64 GB și 128 GB. Alegerea va depinde de timpul de utilizare pe care vreți să-l acordați.

Odată ce calitatea imaginii și stocarea sunt luate în considerare, merită să acordați atenție altor atribute importante. Acestea pot oferi o mare utilitate suplimentară. Veți putea lua în considerare cele mai notabile trei funcționalități: GPS, G-Sensor și rețea Wi-Fi.

GPS: Doriți să țineți evidența locației și vitezei exacte, precum și să arătați unde vă aflați în momentul exact în cazul unui accident? Atunci, a avea un sistem GPS integrat în cameră vă va fi cu adevărat util. De asemenea, ar trebui să luați în considerare că această funcție suplimentară afectează prețul.

G-Sensor: Un alt atribut destul de important și care este complementar cu funcțiile de bază ale unei camere de mașină. Este așa-numitul G-Sensor sau detector de impact. Acesta este un sistem suplimentar care se activează în cazul detectării unei vibrații sau impact la vehicul. În acest fel, este responsabil de salvarea înregistrării în timpul respectivului impact.

Wifi: Având o conexiune la rețea Wi-Fi, vă va permite să transferați înregistrările înregistrate de pe cardul microSD pe mobil folosind o aplicație. Totuși, trebuie să aveți în vedere că acest proces este mult mai rapid dacă introduceți cardul într-un computer. Această opțiune ar putea fi foarte utilă dacă nu aveți computer și trebuie să transferați datele pe mobil.

Pe lângă înregistrarea standard în timpul zilei, mulți utilizatori se întreabă despre posibilitatea de a înregistra noaptea. De asemenea, se îndoiesc dacă înregistrarea respectivă este fezabilă și de calitate. Există camere care sunt excelente în timpul zilei. Cu toate acestea, modul lor de noapte poate diferi semnificativ de calitatea zilei. Prin urmare, este important să acordați atenție acestui detaliu. Anumite modele au LED-uri infraroșu incorporate, al căror obiectiv este îmbunătățirea înregistrării în modul de noapte.

O altă caracteristică interesantă pe care o au anumite camere auto dvr este posibilitatea de a înregistra de pe tabloul de bord din față și din spate a vehiculului, simultan. Adică este o cameră dublă și puteți vedea imaginea din ambele perspective pe ecranul dispozitivului. Este posibil ca unele modele să prezinte o calitate mai slabă în camera din spate. Prin urmare, este necesar să se ia în considerare toate opțiunile.

By Vienela

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.