Skip to main content

De ce este bine să citim horoscopul zilnic

Cei mai mulți dintre noi ne începem dimineața savurând o cafea bună și citind horoscopul. Nici bine nu ne trezim că deja butonăm telefonul în căutarea horoscopului zilnic de pe site-ul preferat.

Majoritatea dintre noi facem acest lucru, dar, v-ați întrebat vreodată de ce este bine  să citim horoscopul zilnic? Dacă nu ați cercetat acest subiect și sunteți în căutarea unor răspunsuri dovedite științific, vă invităm să citiți în continuare și să vă convingeți de rolul horoscopului zilnic în viața noastră.

Acest tip de horoscop, cel zilnic, este cea mai întâlnită interpretare astrologică. Putem avea acces la horoscop zilnic atât prin intermediul televizorului, radioului, ziarelor, revistelor sau, cel mai des, online. Deși toți facem acest lucru, consultăm horoscopul, nu ne întrebăm prea des de ce o facem sau de ce ar fi bine sa o facem în continuare.

Ce este horoscopul?

Horoscopul reprezintă o latură a științei astronomiei și provine încă din Grecia Antică. Își are originea în astrologie și s-a născut în urmă cu cel puțin 2000 de ani datorită oamenilor de știință care au dorit să găsească o legătură între planete, spațiu și ceea ce urmează să se întâmple în viața oamenilor, pe pământ.

Experții interpretează horoscopul pentru fiecare zodie, aceasta devenind horoscopul zilnic. Acest horoscop poate fi și mult mai individualizat dar, pentru acest lucru, experții au nevoie de absolut toate datele personale ale celui care își dorește o astfel de previziune.

Valorizarea șanselor oferite

Dacă tu încă nu ești convinsă să citești zilnic horoscopul, ar trebui să ții cont de următoarele sfaturi:

 1. Cu ajutorul horoscopului, ai mari șanse să eviți lucrurile neplăcute ce ți se pot întâmpla în ziua respectivă.
 2. Cu ajutorul horoscopului te poți cunoaște mai bine pe tine însuți.
 3. Horoscopul te poate ajuta în îmbunătățirea relațiilor cu toți cei din jurul tău.
 4. Horoscopul poate reprezenta un bun subiect pentru socializare.
 5. Dacă îți cunoști ascendentul, poți afla informații despre sufletul tău înainte de actuala reîncarnare.
 6. Horoscopul te poate ajuta să valorizezi toate șansele ce îți sunt oferite pe parcursul unei zile.

Horoscopul trebuie citit doar dimineața

Mulți dintre noi, ajungem să citim horoscopul zilnic abia la încheierea zilei. În acel moment, cei mai mulți dintre noi constatăm faptul că unele lucruri ne-au scăpat printre degete, că trebuia să socializăm mai mult cu o anumită persoană sau că puteam scăpa de cel puțin o situație neplăcută dacă  lecturam câteva rânduri la începutul zilei. Acesta este unul dinte motivele pentru care mulți dintre noi începem să citim dimineața, zilnic, horoscopul ca pe un ritual fără de care nu ne putem începe ziua.

Este neapărat necesar ca horoscopul zilnic să fie citit dimineața, la prima oră. Dacă uităm de acest pas și consultăm astrele abia la orele amiezii, putem constata că majoritatea evenimentelor importante deja au trecut, fără ca noi să avem habar cum să le prevenim.

În urma unui studiu întocmit de celebrul psiholog de la Universitatea Wisconsin din Statele Unite ale Americii, Margaret Hamilton, s-a demonstrat faptul că 70% dintre informațiile prezente în horoscop sunt pozitive, în timp ce 50% sunt neutre. Informațiile negative nu apar foarte des, acest lucru fiind datorat faptului că unii oameni, la aflarea unor astfel de vești, se plafonează și pot ajunge chiar la depresie. În schimb, informațiile pozitive îi ajută să își revină în momentele în care nu se simt foarte bine.

Cu ajutorul horoscopului, ne proiectăm singuri viitorul

Cu ajutorul horoscopului, noi suntem capabili să ne proiectăm singuri viitorul, unul plin de fericire și de realizări. Dacă, de exemplu, la zodia Scorpion se prezintă faptul că astăzi, Scorpionii vor fi extrem de activi și vor avea mai multă motivație să lucreze pentru că efortul lor va fi răsplătit, cu siguranță nativii acestei zodii vor munci cu mai mult drag și vor avea parte de mult mai multe realizări.

Horoscopul aduce doar beneficii în viața noastră și chiar dacă nu vrem să recunoaștem că îl consultăm foarte des, atunci când o facem ne ghidăm după el iar zilele noastre parcă devin mai productive. Horoscopul te poate determina să valorifici, pe parcursul unei zile, unele lucruri aparent neînsemnate dar care îți pot schimba viața.

Cel mai indicat ar fi să nu ne ghidăm viața după horoscopul zilnic ci să vedem totul ca pe niște gânduri, sfaturi pozitive sau pași pe care trebuie să îi urmăm pentru a avea un real succes.

Comments
 • Cristina Dragomir April 7, 2017 at 1:11 pm

  depinde si sursa din care iti citesti horoscopul. Pe unele site-uri nu pricepi nimic din el. Bine, nu ma astept sa imi spuna cineva ca azi primesc exact 20 de lei la ora X, dar … intelegi tu ce zic. Eu cam sunt genul care urmareste horoscopul, recunosc 😛

  • Vienela April 12, 2017 at 9:12 am

   Pe unele site-uri, daca citesti horoscopul, ai parte de o portie zdravana de ras, cat sa iti ajunga intreaga zi. 😉

 • e-provincia April 7, 2017 at 5:21 pm

  Subscriu la cele spuse de Cristina, cu un amendament: nu le urmaresc in fiecare zi!

  • Vienela April 12, 2017 at 9:12 am

   Dupa revolutie, cand au inceput sa apara, citeam zilnic, chiar din mai multe surse. :))))

 • Nicoleta Cristea April 7, 2017 at 11:24 pm

  Buna! Am cochetat cu astrologia imi permit un mic amedament. Horoscopul care apare zilnic in ziare net tv. este o mare prostie. Pentru a putea calcula acest horoscop se tine tine cont de pozitia lunii in semn . Luna se odihneste/ sta intr un semn 2 zile si jumatate la care se adauga foarte scurt aspectele care le face cu plantele personale si casa in care se afla.Ceea ce apare prin ziare este doar un horoscop comercial menit sa fie facut doar de dragul de a fi citit fara nici o conotatie astrologica. Astrologia este o regina mintii, dar tot ea ne spune ca astrele predispun iar omul dispune. Asta inseamna ca daca eu nu sunt de acord, cel de mine e liber sa faca cum doreste . Aici vreau sa spun ca daca nu esti de acord ce te inteleg si atat nu vin alte argumente convingatoare.

  • Vienela April 12, 2017 at 9:14 am

   Nu am destula pregatire in domeniu pentru a ma pronunta sau a te contrazice. Cred totusi ca aparitiile de la tv si de pe net ii pot imfluenta in mod subtil pe oameni sa lupte mai mult pentru propriile lor visuri. Macar atat… 😉

 • Claudia April 8, 2017 at 8:38 am

  Citesc horoscopul,dar nu în fiecare zi.Problema care mă deranjează este că dacă citeşti din diferite surse sunt complet diferite.Care e cel bun?Dacă stau să o ascult pe Nety ar trebui să fiu bogată şi să călătoresc mereu. 😆

  • Vienela April 12, 2017 at 9:15 am

   😀 Ha, ha, il putem alege pe cel care ne convine mai mult, nu?

 • Maria April 11, 2017 at 6:54 pm

  Depinde de sursa pe care o citim. Dar e bine sa mai stim ce ne spun astrele

  • Vienela April 12, 2017 at 9:15 am

   De am pute deslusi tot ceea ce ne spun ele, cine stie unde am ajunge… 😉

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.