Cu ce pasiuni iti ocupi timpul liber? Ce faci pentru a simti ca nici o zi din viata ta nu este irosita in zadar? Cum iti poti pastra corpul frumos fara sa faci mari eforturi? Esti singura persoana care la petrecere sta numai pe scaun, in timp ce toata lumea danseaza? Daca nu ai raspunsul potrivit la aceste intrebari, poate ca a sosit momentul sa iei in calcul ideea de a urma niste cursuri de dans, de a face schimbari in viata ta, de a privi lumea si din alt unghi, de a te distra invatand ceva nou.

Eram copil, imi placea sa joc “impuscatea”, sa ma tarasc prin toate noroaiele din spatele blocului si sa ma urc prin toti pomii cartierului. Intr-o zi, tata a decis ca sunt prea mare pentru a-mi petrece timpul liber doar cu astfel de activitati si m-a convins sa invat sa dansez. Nu orice fel de dans, ci tango si vals. Ce urma sa fac dupa ce as fi invatat aceste dansuri, nu imi era prea clar. Ideea de a ma legana in ritmul muzicii imi placea, insa traiam cu sentimentul ca a ales sa ma invete ceva ce mai practicau doar “babalacii”.

Singurul lucru care ma motiva si ma ambitiona era lauda ce se auzea din fundal. Mama statea pe margine si ne privea, atat pe sora mea, cat si pe mine. Din cand in cand, mirata, exclama: draga, tu observi cat este de gratioasa Vienela, cat este de finuta in fiecare miscare pe care o face? Ma strambam la sora mea, un fel de sac-sac nerostit, si continuam sa ma invart prin camera precum o libelula pe deasupra apei. Nu, nimeni nu mi-a spus aceste cuvinte. Pur si simplu asa ma simteam, desi acum imi dau seama ca imaginatia mea era mult prea departe de cruda realitate.

Daca vrei sa te simti precum o libelula pe deasupra apei, daca vrei sa te convingi ca o scoala buna de dans poate face minuni in viata omului, poti face proba la Arthur Murray, unde prima lectie este gratuita. Nu uita ca dansul poate fi un stil de viata.