Opriți timpul! Opriți timpul în această clipă magică, de care mi-ar plăcea să mă bucur o eternitate. Privirea ei atentă a zăbovit asupra mea un moment lung, zâmbetul ei sprințar mi-a încălzit cadranul din cristal mineral, iar eu am simțit cum catarama tip fluture se închide brusc, prinzându-i mâna fină în strânsoarea blândă și rece a brățării de oțel. A devenit prizoniera mea, iar eu Boss-ul și în același timp servitorul ei supus, ce îi cântă în imagini vibrante balada unui cristal de quartz. Îi vorbesc despre timp, despre efemer și etern.

ceas-hugo-boss-1502338-148519

 

Nu, nu opriți timpul! M-am răzgândit. Pare supărată, nerăbdătoare… Vrea ca timpul să treacă mai repede, ca așteptarea să ia sfârșit… Lăsați timpul să curgă! Să fie mai lungă ziua, să aibă 48 de ore, ca ea să mă studieze de două ori mai mult, să-mi încălzească trupul cu privirea-i, să îmi acorde întreaga ei atenție. Lăsați timpul să se dilate, primăvara să dureze mai mult, ochii ei să îmi trimită mai des acel fulger care înfioară. Dacă ziua ar avea 48 de ore, tot nu mi-ar ajunge pentru a mă bucura de ea, își spune în gând elegantul ceas de damă Hugo Boss.

Te contrazic! se aude vocea puternică a unui ceas bărbătesc, aflat în apropiere. Uită-te la aspectul meu modern, la funcțiile ce mi-au fost implementate, la cifrele mele arabe și la arătătoarele cu inserții luminescente. Crezi că m-ar privi cineva mai des dacă ziua ar avea 48 de ore? Nicidecum. Dacă omul ar avea mai mult timp la dispoziție, nu ar mai alerga prin viață, ci ar merge la pas, ar face totul fără grabă, deci clar nu ar mai avea motive să ne privească des. Prefer ca ziua să rămână așa cum este, termină de vorbit ceasul Tommy Hilfiger

ceas-tommy-hilfiger-1791006-160376

 

Mâna mi se mișcă încet, apropiindu-se de cea a soțului meu. Ceasurile noastre își continuă dialogul șoptit, în timp ce eu ard de nerăbdare și le privesc tot mai des. Timpul, prieten și dușman totodată, se joacă uneori cu puterea mea de a-mi păstra calmul, de a aștepta fără să mă frământ inutil. Dacă ziua ar avea 48 de ore, probabil tot atât de des mi-aș privi ceasul. Îmi este drag, îmi place să îl simt strângându-mi ușurel încheietura mâinii. Știu că oricât ar fi ziua de lungă, noi, oamenii, am găsi mereu ceva cu care să o ocupăm, să o aglomerăm. Am urmări la fel de atenți trecerea timpului pe cadranele ceasurilor.

 Să ne fie într-un ceas bun!

watchshop