A trecut pe la mine într-o seară ploioasă de mai și sper să mai revină și luna viitoare, când va fi mai cald. Părea dezorientat, confuz, pierdut în gânduri negre. Pe un ton foarte serios, omul a pus întrebarea ce îl frământa, iar google a considerat că pe blogul meu se află răspunsul pentru ”ce concluzii tragi daca ti-a gresit prietena”.
Dragă, trebuie să te gândești că viața însăși e plină de trădări, unele neînsemnate, altele dureroase. Dacă ți-a greșit prietena, întreabă-te ce anume a împins-o la așa ceva. Poate că îi lipsea ceva, poate că nu i-ai oferit tot ce avea nevoie sau poate pur și simplu e rea de muscă (nu își poate înfrâna pornirile sexuale).
Ce inseamna cand gasesti liliac cu sapte petale, ar dori să afle un alt cititor rătăcit pe la mine. Sinceră să fiu, cred că acel liliac are o malformație congenitală, dar pe tine te voi încuraja spunându-ți că vei avea noroc anul acesta, că soarta ți se va schimba în bine. Șapte persoane se vor îndrăgosti de tine și de șapte ori vei scăpa de probleme. :)
Multe femei încă își mai doresc lucruri nefolositoare. Una dintre ele vrea să știe ce sa fac sa ma iubeasca un italian. Fată dragă, nu trebuie să faci absolut nimic. Italienii sunt bărbați cu sânge fierbinte, educați să iubească tot ce este frumos și natural. Arată-te așa cum ești, naturală, fără miorlăieli inutile și fără interese ascunse.
Care este originea numelui papuc? Dex-ul spune așa:
papúc m. (turc. papuç, papuğ, pabuğ, ar. babuš, d. pers. pâpuš, compus din pa, picĭor, și puš, acopere [!]; ngr. papútzi, sîrb. papuca, ung. papucs; sp.babucha, fr. babouches. Sing. rom. s´a format din pl., ca și copac ș. a.). Vechĭ. Pantof. Azĭ. Pantof fără toc saŭ cu tocul foarte scund și care acoperă numaĭ vîrfu picĭoruluĭ. (Se poartă, de obiceĭ, în casă, ĭar femeile din popor umblă în papucĭ și pe stradă). A o lua la papuc, a-țĭ lua tălpășița, a pleca, a porni, a o șterge, a fugi de undeva. (Cp. cu a spăla putina). A da cuĭva papuciĭ, a-ĭ spune să plece, a-ĭ da răvaș de drum, a-ĭ da pașaport, a-l alunga. E un timp pe care poțĭ ĭeși în papucĭ galbenĭ, e un timp cînd noroĭu s´a uscat și poțĭ ĭeși fără să te murdăreștĭ. (Odinioară, pe timp răŭ, peste papuciĭ obișnuițĭ, se purtaŭ altĭ papucĭ, de marochin galben, numiți „imineĭ1”. Astăzĭ, pin [!] uĭtare, vorba se întrebuințează invers. Șăin. Infl. Or. 201). Chef cu papucĭ, chef (beție) la care se bea din papuciĭ (pantofiĭ) damelor, chef de dame. A fi supt [!] papuc, a ști de frica nevesteĭ (pin aluz. la ceĭ ce odinioară, în semn de omagiŭ, beaŭ din papuciĭ femeilor). Papucu doamneĭ, o plantă orchidee care seamănă a papuc (cypripédium calcéolus), deosebit de conduru doamneĭ. Armata luĭ Papuc, armată ridiculă.
Cineva căuta într-o zi poze cu bomboane. Nu știu la ce îi trebuie așa ceva, dar m-am străduit să adun câteva, pentru a-i fi de ajutor. Poze cu bomboane:
Aveti cartea matilda in format electronic? Nu, nu avem cartea matilda în nici un fel de format, însă avem cartea Floarea de loldilal, scrisă de Vero, căreia i se mai spune și Matilda.
Încheiem cu articolase plus, adică o chestie ce mie îmi rămâne absconsă. Ce credeți că a vrut să spună autorul?
Cartea “Matilda” ar putea fi asta:
Am dat de ea, cu totul întâmplător, căutând altceva, chiar înainte de a citi articolul tău! :)
Coincidenţa mi se pare destul de… interesantă :)
Coincidenta este cu atat mai interesanta, cu cat acest articol a fost scos din draftul in care zacea de cateva zile, doar pentru ca astazi m-am gandit mult la tine. :)
:)
Apropo de prima căutare, îmi aduc aminte că existau pe vremuri în loc de nasturi nişte chestii care se numeau “moş şi babă”.
Oare de unde le vine denumirea?