Cuvertura pentru pat, canapea și fotolii

Canapeaua, deși veche, fusese recondiționată cu simț de răspundere și întreținută cu atenție. Arăta onorabil, chiar dacă imprimeurile de pe tapițerie se demodaseră în urmă cu mulți ani. Experiența mă învățase că le pot ascunde, măcar parțial, sub o pătură în culori vesele. Același lucru se întâmpla și cu fotoliile, pui gemeni ai respectivei canapele. Aș fi putut folosi o cuvertura pat canapea fotolii. Din când în când le ștergeam cu un burete umed brațele, convinsă fiind că nici un musafir nu va căuta cu lupa urme de murdărie sau de trecere a timpului.

 

Iată cât de frumos arată o cameră mobilată cu mobilier vintage. Are acel aspect retro atât de apreciat în zilele noastre. Dacă mai pui peste pat o cuvertură în culori vesele cu model floral, aspectul va fi perfect.

Cuvertură pentru pat, canapea și fotolii elegantă într-un decor de vis

Am încercat să le fac niște huse elastice. Fiind croitor de ocazie și neavând mașină de cusut, m-am chinuit degeaba. Uneori chiar nu e suficient să pui inimă în ceea ce faci. Trebuie să ai scule potrivite și un strop de pricepere. Mi-am ecranat canapeaua și fotoliile. Succesul a fost de scurtă durată. Odată cu apariția câinelui, lucrurile au luat-o vertiginos la vale. E un maidanezo-tomberonez imperial, dar nu suportă să doarmă decât pe canapea sau pe fotolii, cu perna sub cap.

Nu e minciună, jur. Această dezvăluire îl va supăra, știu, căci nu îi place să îi fie trădate obiceiurile din intimitate. Bruno al meu obișnuiește să “își facă patul” singur, ajutându-se de ghearele puternice. Poate duce acest obicei la nivel de artă. E o plăcere să îl urmărești cum se învârte în jurul cozii și cum trage cu ghearele de imprimeurile din tapițerie, sperând să le reordoneze. Când patul e făcut, se urcă în vârful lui așa cum doar o prințesă poate urca într-un turn de fildeș.

Cuvertură pentru pat, canapea și fotolii 

 

Nu pot lăsa dezvăluirea să ia amploare, așa că nu insist pe subiect. Până la urmă, tema acestui articol de blog sunt husele elastice pentru canapea și fotolii, nu dezastrul făcut de câine. Am căutat prin târg (a se citi prin online) materiale textile pentru huse. Modele urâte, mohorâte, capabile să inducă tristețe sau nervozitate celor ce le privesc. E drept, oferta părea bogată: textile din cânepă, in, bumbac, lycra etc.

Din zeci de site-uri pe care am intrat, un singur material textil mi-a plăcut. Era din chiffon. M-am pregătit să dau comanda, fără să știu ce este acel chiffon. Nimic din memorie nu a aprins luminița. Noroc că mi-a trecut totuși prin cap, în ultima clipă, să întreb pe facebook ce înseamnă chiffon. Așa am aflat că este banalul șifon, un material subțire, vaporos, nepotrivit pentru huse de canapea și fotolii.

Nu e un capăt de lume, deși canapeaua și fotoliile sunt de coșmar de când le tot periază câinele. Soluții încă există. Pot căuta prin oraș materiale textile pentru huse, pot comanda huse gata făcute (am văzut niște huse elastice pe olx) sau îmi pot cumpăra o cuvertură veselă pe care să o arunc peste canapea numai când ne vin musafiri. :D

Cuvertură de pat cu model floral, poate fi folosită și pentru canapea de trei locuri. Cumpărând două asemenea cuverturi, poți face huse pentru canapea și fotolii.

 

Sau aș putea folosi o cuvertură elegantă, de dimensiuni foarte mari, reversibilă, fabricată în Spania. Tocmai am găsit așa ceva la un preț bun. Pachetul include și două fețe de pernă.

 

Voi puteți folosi cele 12 cuvinte pentru a scrie un text despre orice vă poftește inima (targ, canepa, ecranat, memorie. inima, experienta, nivel, amploare, lupa, minciuna, dezvaluire, turn), intrând astfel în jocul nostru.