Rareori ne intalnim in cursul zilei si, daca se intampla, suntem mai mereu ocupati. Dar serile, serile sunt ale noastre si atunci mancam impreuna, povestim, glumim si radem. Sau discutam despre coduri html, asa cum s-a intamplat aseara, cand i-am spus sotului meu ca x, un prieten comun, isi scrie singur codurile pentru site-uri. M-a intrebat cum este cu aceste coduri, daca exista niste formule, ca la chimie, sau le scrie omul de la cap la coada. In prima clipa i-am spus ca nu am facut cursuri IT acreditate si ca nu am nici cea mai vaga idee, ca mai mult de un cod pentru un banner nu stiu sa scriu. Si pe acela am invatat sa il scriu dupa ce mi-am plictisit de cateva ori nepotul cu rugamintea de a-mi mai realiza cate un banner pentru diversi prieteni.

Apoi mi-am adus aminte de vremea cand propriul meu copil umbla prin html-ul primului meu blog de pe blogspot si parca in minte s-a aprins o luminita. Am impresia ca exista niste formule, dar nu stiu daca se invata la scoala ori cand faci cursuri IT  acreditate. Eu am invatat pe vremea cand la scoala nu se facea informatica. Ne-am intors in sufragerie si am intrebat copilul cum e treaba cu codurile si daca trebuie sa le inveti pe de rost. Ne-a explicat ca exista niste comenzi bine stabilite care pot fi combinate intre ele cam cum combini la chimie atomii pentru a da nastere la noi substante. Intuise bine sotul meu.

I-am mai povestit de un prieten blogger care a invatat singur sa scrie coduri. De la el stiu ca e foarte greu, mai ales daca nu ai pe nimeni care sa iti explice si sa te indrume. Sotul meu a spus ca i-ar placea sa incerce, ca e un domeniu care il atrage si care, macar la prima vedere, nu i se pare foarte greu. Ai putea pierde ani din viata incercand de unul singur sa descifrezi tainele unei meserii pentru care altii merg la scoala ani intregi, a fost replica mea. Ambitionat, mi-a raspuns ca ar putea incerca intai sa mearga la niste cursuri IT acreditate, sa prinda notiunile de baza, convins fiind ca mai departe s-ar descurca singur fara probleme.

Aproape ca il cred, caci mintea lui e lucida mereu, e structurata altfel decat a mea. In secret, deja imi imaginam cum ar fi invatat tot ceea ce tine de html, cum ar fi descoperit el toate tainele codurilor si ar fi ajuns sa se priceapa sa imi faca pentru blog o tema nou-nouta, una cum nu mai are nimeni, una care sa aiba tot ce imi doresc si nimic in plus. I-am povestit despre tema pe care o am acum si care imi place mult de tot, dar careia nu ii pot pune niste amarate de butoane sus, cum are toata lumea. Sau poate ca ar merge, daca m-as pricepe cu adevarat. Mi-a promis ca va incerca sa invete si, daca nu va reusi, imi va asculta sfatul si va face niste cursuri IT acreditate.

Daca dati clic pe linkul de mai sus, ajungeti si voi pe site-ul unde exista detalii despre cursuri de testare si programare. ;)